Kanser ilaçları verilmeyen KHK mağduru isyan etti: 'Yaşamak istiyorum!'

Adana'da kanser hastası KHK mağduru Ramazan Çınkır, 180 gündür kanser ilaçlarının verilmemesine tepki gösterdi. Çınkır, "Ölmek değil yaşamak

Adana'da kanser hastası KHK mağduru Ramazan Çınkır, 180 gündür kanser ilaçlarının verilmemesine tepki gösterdi. Çınkır, "Ölmek değil yaşamak istiyorum” dedi.

Adana’da KHK mağduru kanser hastası Ramazan Çınkır, 180 gündür kemoterapi ilaçlarının verilmediğini söyleyerek, “Ölmek değil yaşamak istiyorum” dedi.

672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Adana KHK Mağdurları Platformu Üyesi Ramazan Çınkır, 6 aydır kanser ilaçları verilmediği için İsmet İnönü Parkı’nda eylem yaptı. “SGK duysun 180 gündür kemoterapi ilacım ödenmedi” yazılı dövizi vücuduna asan Çınkır, park içinde açlık grevindeki tutukluların ailelerinin eylemine dahil oldu.

Çınkır, 180 gündür kemoterapi ilacının ödenmediğini söyledi. Polislerce engellenen Çınkır, park dışına çıkarıldı. KHK mağduru olduğunu ve yaşam hakkının elinden alındığını söyleyen Çınkır, “Ölmek değil yaşamak istiyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı