Kanser tedavisi için yurt dışına çıkamayan KHK mağduru profesöre destek büyüyor!

Kanun Hükmüyle Kararname'yle (KHK) ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra yargılandığı davada suçsuz olduğu ispat edildi ve beraat etti. Savaş, kanser tedavisi için yurt dışına çıkamıyor.Hukuki...

Kanun Hükmüyle Kararname'yle (KHK) ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra yargılandığı davada suçsuz olduğu ispat edildi ve beraat etti. Savaş, kanser tedavisi için yurt dışına çıkamıyor.

Hukuki olarak seyahat engeli bulunmamasına rağmen pasaportu iptal edilen ve yenilenmeyen Savaş, Türkiye'de bulunmayan tedavi imkanına kavuşmak ve yaşam hakkına sahip çıkmak için zamanla yarışıyor.

KHK'lı psikiyatri profesörü Haluk Savaş yaşadığı zorlu süreci dün sosyal medyada duyurdu ve #HalukSavaşaPasaport hashtag'i altında on binlerin desteğini aldı.

Savaş, cezaevinde başlayan hastalık sürecini ve sonrasını euronews Türkçe'ye anlattı.<>

<>

Haluk Savaş, "Ben Meriç Nehri'nden kaçmaya çalışmam, orada inşallah botlarla geçerken boğularak ölmem... Burası benim vatanım. Sınırlarından geçmeye çalışırken ölmeyeceğim, burada içinde öleceğim" diyor ve ekliyor: "Eğer bana tedavi hakkı tanınmaz ise yurt dışında, burada söyledim bağıra bağıra öleceğim ve herkes bu zulmü kimin yaptığını bilecek."

Savaş, "Gerçek hikmet-i hükümet taşıyan devletlere düşen halklarını anlamak, onların acılarına çözümler üretmektir. Ben Türkiye Cumhuriyeti devletinin henüz bu niteliklere haiz olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuşuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı