Kanser tedavisi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor

Pensilvanya Üniversitesi Abramson Onkoloji Merkezi’nden bilim insanları, uzun bir süredir kanser tedavisi ile ilgili çalışmalar yürütüyordu. Proton

Pensilvanya Üniversitesi Abramson Onkoloji Merkezi’nden bilim insanları, uzun bir süredir kanser tedavisi ile ilgili çalışmalar yürütüyordu. Proton radyasyon tedavisi yöntemi sayesinde bu hastalık sadece 1 saniye içerisinde tamamen bitiriliyor. Ancak bunun henüz test aşamasında olduğunu tekrardan belirtelim.

Kanser tedavisi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bildiğiniz üzere radyasyon ışınları ile tümör hücrelerini öldürmek mümkün. Foton radyasyon terapisi bu konuda en fazla kullanılanı ve ne yazık ki bazı problemleri de beraberinde getiriyor.

Foton radyasyon yönteminde elektronlar hem küçük kütleli hem de etrafa hızla saçılabilen yapıda olduğu için çok fazla zarar verebiliyor. Ancak protonlar hem daha büyük kütleli hem de enine saçılımları daha küçük. Flaş tedavisi olarak adlandırılan yeni yöntem sayesinde, artık radyasyon etkisi diğer hücrelere fazla yayılmayacak.

Bu araştırmayı yapmak ve yeni cihazı üretmek elbette kolay olmadı. Radyasyon dozlarını doğru bir şekilde ölçmek için özel sensörler geliştirmek zorunda kaldıklarını açıklayan bilim insanları, araştırmanın uzun yıllardır devam ettiğini söyledi. Henüz deneme aşamasında devam eden bu yeni tedavi yöntemi hayata geçerse kanser hastaları sadece 1 saniye içerisinde tedavi olabilecek. Sizce bu tür yeni yöntemler kanser hastalığı ile mücadelede zaman tasarrufu sağlayabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Logitech Brio 4K Stream Edition webcam inceleme

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
Apple'ın geliri düştü!
Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!