Kaos GL'nin 'sapkınlar' şikayetini AYM reddetti

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Kaos GL’nin habervaktim.com sitesi hakkında yaptığı başvuruyu reddetti. 2014 yılında yapılan başvuruyu karar bağlayan Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Anayasa’nın 17. Maddesinde güvence altına...

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Kaos GL’nin habervaktim.com sitesi hakkında yaptığı başvuruyu reddetti. 2014 yılında yapılan başvuruyu karar bağlayan Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Anayasa’nın 17. Maddesinde güvence altına alınan şeref ve itibarın korunmasını isteme hakkının ihlal edilmediğine karar verdi.

AYM kararında internet haberciliğinin –basının temel işlevini yerine getirdiği sürece- basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Nefret söylemi ifadesinin genel kabul görmüş bir tanımı bulunmadığını iddia eden AYM, “Kaos GL isimli sapkınların derneği'' ifadesinin nefret ya da şiddete yönlendirici bir yönü olmadığını, meşru olmayan bir durumu betimlediğini öne sürdü.

Bir haberde kullanılan ifadelerin nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle yapılan şikayetin kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle reddedilmesi üzerine Kaos GL, şeref ve itibarın korunması ve etkili başvuru hakları ile eşitlik ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Söz konusu yazıda, Kaos GL için sapkınlar ifadesi kullanılmıştı.

Kaynak: Duvar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?
Yatağınızda Rahatlarken Para Kazanma Fırsatı! Araştırmaya Katılın
Seçil Erzan davasında iki yeni iddianameyle beraber ceza 275 yıla çıktı!
Rihanna'dan Şaşırtan İtiraf! 'Pişmanım'
Sinema Dünyasında Heyecan Yaratan Yeni Proje: Huysuz Virjin'in Hayatı Filmi Oluyor!