Kapatılan TV10'un çalışanları: Aleviler cezalandırılmak istendi

TV10 çalışanları, OHAL kararnamesi ile 28 Eylül'de kapatılan televizyonlarının açılması talebiyle 22. kez Galatasaray Meydanı'nda buluştu.ETHA’nın aktardığına göre eylemde konuşan TV10 Genel Yayın Yönetmeni Veli Büyükşahin,...

TV10 çalışanları, OHAL kararnamesi ile 28 Eylül'de kapatılan televizyonlarının açılması talebiyle 22. kez Galatasaray Meydanı'nda buluştu.

ETHA’nın aktardığına göre eylemde konuşan TV10 Genel Yayın Yönetmeni Veli Büyükşahin, Aleviler'in sesi olan TV10'un açılması için burada olduklarını belirtti. Bir hafta önce mal varlıklarına el konulduğunu aktaran Büyükşahin, "Biz yıllardır vergi ödediğimiz halde inancımız için hiçbir şey almıyoruz. Hala Cemevleri ibadethane olarak kabul edilmiyor. Biz kendi inancımız için hizmet bekliyoruz. Bunu yapmadıkları gibi emeklerimizle oluşturduğumuz kurumlarımıza el koyuyorlar" dedi.

'ALEVİLER CEZALANDIRILIYOR'

Bingöl Kareller Derneği adına söz alan Tekin Tandoğan, on yıllardır Aleviler'in birçok hukuksuzluğa uğradığını belirtti. Tandoğan, TV10'un kapatılmasıyla Aleviler'in cezalandırıldığını, kültürlerinin yok sayıldığını ifade etti.

İHD Eş Başkan Yardımcısı Av. Gülseren Yoleri, "İnsan haklarından bakıyorsak eğer OHAL'le insan haklarına ve özgürlüklerine darbe yapılmıştır. Bu gazetelerin, basın yayın kuruluşlarının kapatılmasından bakarsan özel mülkiyetin korunmasını yani kendi yasalarını bile çiğniyorlar. Kapatılan basın-yayın kuruluşlarının malzemelerine el koyma nedenleri ise; tekrar yayın yapma hakkının elinden alınmasıdır. TV10'un kapatılması aynı zamanda düşünce özgürlüğünün, halkın haber alma hakkının engellenmesi demektir. Bunlar insan hakları açısından kabul edilemez, OHAL derhal son bulmalı" diye konuştu.

Eylem Alevi sanatçıların deyişler söylemesiyle son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

İkinci el araç alıcıları için önemli bir gelişme: Sınırlamalar kaldırılabilir!
Nisan ayında Türkiye'de en çok satılan otomobiller belirlendi! İlk sıradaki marka hiç şaşırtmadı
Elektrikli araçların şarj sorunu tarih oluyor! Batarya değişimi kolaylaşıyor
Büyük Çinli otomobil üreticisi Türkiye pazarına geri dönmeye hazırlanıyor!
Türkiye'de en çok satılan lüks otomobil markaları belli oldu