Kapatma davası açılmıştı; AYM, HDP'nin taleplerini görüşecek

Salı günü HDP'nin talepleri karara bağlandıktan sonra ileri bir tarihte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in sözlü açıklama HDP ise sözlü savunma yapacak

HDP'ye yönelik kapatma davası kapsamında Anayasa Mahkemesi 20 Eylül Salı günü HDP'nin taleplerini görüşecek.

HaberTürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, HDP'ye yönelik kapatma davasında süreç devam ediyor. Esas hakkındaki savunmasını nisan ayında veren HDP, Temmuz ayında da ek delilleri Anayasa Mahkemesi'ne sundu. HDP'nin talepleri 20 Eylül'de karara bağlanacak.

HDP kapatmaya delil olarak gösterilen soruşturma ve fezlekelere itiraz etti, Semra Güzel hakkındaki yargılamanın devam ettiğin belirterek davanın reddini talep etti. Ayrıca, yine iki CD içinde hem Anayasa Mahkemesi hem de HDP'ye gönderilen 281 Kürtçe ses kaydının çözümü için de ek süre istendi. HDP savunmasında mahkeme üyesi İrfan Fidan'a yönelik reddi hakim talebinde bulundu.

Salı günü HDP'nin talepleri karara bağlandıktan sonra ileri bir tarihte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in sözlü açıklama HDP ise sözlü savunma yapacak. Ardından Anayasa Mahkemesi raportörü esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. AYM başkanının belirleyeceği bir günde 15 üye bir araya gelecek. Alınacak karar ile HDP hakkındaki kapatma davası karara bağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu