Kar sebebiyle uçak pistten çıktı. Yolcular korku dolu anlar yaşadı

ABD'nin New York eyaletindeki Frederick Douglass-Greater Rochester Uluslararası Havalimanı’na iniş yapan bir uçak, karlı hava sebebiyle pistten çıktı. Hava yolu şirketinden bir sözcü, bölgede karlı havanın etkili olmasıyla pistte ilerleyen uçağın pistin dışındaki karla kaplı toprak alana kaydı.

ABD’de Philadelphia'dan kalkan "American Airlines" havayolu şirketine ait Embraer E145 model uçak, New York'taki havalimanına ortalama 1 saat rötarlı iniş yaptı.

Hava yolu şirketinden bir sözcü, bölgede karlı havanın etkili olması sebebiyle pistte ilerleyen uçağın pistin dışındaki karla kaplı toprak alana kaydığını belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, acil servis ekiplerinin uçağa müdahale ettiği ve çok sayıda itfaiyecinin yolculara karla kaplı alana kadar eşlik ettiği görüldü.

Haberde şans eseri 50 yolcu ve üç mürettebattan hiçbirinin yaralanmadığı kaydedildi.

American Airlines yetkilisi, "Güvenlik bizim en büyük önceliğimizdir. Müşterilerimizden yaşadıkları tecrübe yüzünden özür dileriz" dedi. Yetkili, gemideki her insanın güvenli bir şekilde uçaktan indiğini, otobüsle terminale nakledildiğini söyledi.

 
 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.