Kar yağışları artacak! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bölgesel uyarılar!

Marmara ve Ege bölgelerinde güneşli günler yaşanırken, Türkiye'nin büyük kısmı kar ve yağışa teslim oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz ve Anadolu şehirleri için yeni hava durumu uyarıları yayımladı.

Marmara ve Ege bölgelerinde güneşli günlerin yaşandığı Türkiye'nin büyük bölümü, kar ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yayınladığı yeni hava durumu haritası ile özellikle Karadeniz ve Anadolu şehirleri için önemli uyarılarda bulundu. Yağışların bu gece itibarıyla daha da şiddetleneceği belirtildi.

EKİM AYININ SONUNA GELİNMESİ

Ekim ayının sonuna yaklaşırken, Türkiye'nin batı bölgelerinde bahar aylarını anımsatan sıcaklıklar gözlemleniyor. Güzel havaların Kasım ayına kadar devam etmesi beklenirken, Karadeniz ve Anadolu şehirlerindeki hava durumu ise gece ve gündüz arasında büyük farklılıklar göstermekte.
Artvin, Rize, Ordu gibi Karadeniz şehirlerinin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışları etkisini gösterirken, bu gece itibarıyla yağışların kent merkezlerine de ulaşması bekleniyor. MGM, il il hava durumu uyarıları yaparak bölgedeki vatandaşları bilgilendirdi.

BÖLGESEL HAVA DURUMU

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu; gece ve sabah saatlerinde pus ve sis bekleniyor. Rüzgar yer yer güçlü.
  • Ege: Parçalı ve az bulutlu; iç kesimlerde pus ve sis görülecek. Rüzgar, güney kıyılarında güçlü esebilir.
  • Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu; rüzgar Toroslar'da güçlü olacak.
  • İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu; kuzeydoğu kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı. Kuzey yönlerden rüzgar yer yer güçlü.
  • Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yağışlı geçecek.
  • Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; kuzey ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.