Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Ebru Eroğlu için asılan afişi kaldırmışlar

Kara Harp Okulu'nun devre birincisi Teğmen Ebru Eroğlu'nun memleketi Akkuş'taki "Akkuş'un Gururu" afişi kaldırıldı. CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, afişin indirilmesini eleştirerek, bu hareketin memlekete ve kadınlara ihanet olduğunu ifade etti.

Kara Harp Okulu'nun devre birincisi Teğmen Ebru Eroğlu'nun memleketi Akkuş'ta asılan "Akkuş'un Gururu" afişi kaldırıldı. CHP Milletvekili Seyit Torun, afişin indirilmesini sert bir dille eleştirerek, bu hareketin memlekete ve kadınlara ihanet olduğunu belirtti.

Kara Harp Okulu'nu bu yıl birincilikle bitiren Teğmen Ebru Eroğlu’nun memleketi Akkuş’ta İstiklal Caddesi’ne asılan "Akkuş'un Gururu" afişi, kaldırıldı. Afişin indirilmesi, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun'un tepkisini çekti. Torun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ebru Eroğlu’nun başarılarının gurur kaynağı olduğunu belirterek, afişin kaldırılmasını sert bir dille eleştirdi. Torun, "Mustafa Kemal’in Askeri Ebru Teğmenimizin fotoğrafının indirilmesi için talimat verenler ve talimatlı olsun olmasın afişi indirenler kimden cesaret alıyor?" ifadelerini kullandı. Torun, ayrıca, "Bu çocuklar kolay yetişmiyor. Kadın bir Harp Okulu Birincisi çıkarttığımız için havalara uçmamız gerekirken, memleketimize ve kadınlarımıza ihanet ediyorsunuz" şeklinde sert bir eleştiride bulundu. Afişin kaldırılma gerekçesi ise henüz açıklanmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.