Kara Kara Düşüneceğimiz Zamanlar Geliyor: Kömür, Odun ve Soba Fiyatlarına Yapılan Zam Cep Yakacak!

CHP Milletvekili Bekir Başevirgen, doğal gazın peşinden odun, kömür ve soba fiyatlarına da zam yapılmasıyla vatandaşların kış aylarında nasıl geçireceklerini düşünmeye başladığını belirtti.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, kömür, odun ve soba fiyatlarına yapılan zamlarla birlikte vatandaşların kış aylarında nasıl ısınacaklarını kara kara düşündüğünü belirtti. Geçen yıla göre büyük artışlar yaşanan yakacak fiyatlarıyla ısınmanın artık lüks haline geldiğini vurgulayan Başevirgen, vatandaşların temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini açıkladı.

KÖMÜR VE ODUN FİYATLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Bekir Başevirgen, kömür, odun ve soba fiyatlarındaki artışın, doğal gaz zamlarının ardından vatandaşların soba ile ısınmaya yönelmesini zorlaştırdığını söyledi. Geçtiğimiz yıl tonu 4 bin 500 lira olan yerli kömürün bu yıl en az 6 bin 500 liraya çıktığını belirten Başevirgen, odunun ton fiyatının ise geçen yıl 3 bin lira iken bu yıl 6 bin liraya yükseldiğini açıkladı. Evlerde kullanılacak sobaların fiyatları ise 8 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıkıyor.

VATANDAŞLAR KIŞ AYLARINI KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Kış hazırlıklarını zorlaştıran bu zamların, halkın ısınma ihtiyacını karşılamasını imkansız hale getirdiğini belirten Başevirgen, özellikle dar gelirli vatandaşların bu durumdan büyük ölçüde etkilendiğini ifade etti. Yüksek gıda fiyatları ve düşük maaşlar nedeniyle birçok insanın temel ihtiyaçlarından bile tasarruf etmek zorunda kaldığını belirten Başevirgen, "Isınma lüks haline geldi. Vatandaşlarımız karnını doyuramazken, kış aylarında nasıl ısınacaklarını düşünüyorlar," dedi.

ISINMA BİR LÜKS HALİNE GELDİ

Artan yakacak fiyatlarıyla birlikte halkın ısınmadan da tasarruf etmek zorunda kalacağını ifade eden Başevirgen, bu durumun sosyal ve ekonomik anlamda büyük bir krize yol açacağını vurguladı. Vatandaşların maaşlarıyla açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğini söyleyen Başevirgen, kış öncesinde ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.