'Kara Kuvvetleri İmamı' olduğu ileri sürülen Albay: Ben çoktan asıldım

15 Temmuz darbe girişiminin en kritik davasında 3. gün ifadelerle devam ediyor. 'Kara Kuvvetleri İmamı' olduğu iddia edilen eski Kurmay Albay Bilal Akyüz, savunmasında hakkındaki suçlamaları yalanladı.Akyüz, 15 Temmuz'da Kara...

15 Temmuz darbe girişiminin en kritik davasında 3. gün ifadelerle devam ediyor. 'Kara Kuvvetleri İmamı' olduğu iddia edilen eski Kurmay Albay Bilal Akyüz, savunmasında hakkındaki suçlamaları yalanladı.

Akyüz, 15 Temmuz'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezinin sözlü görevlendirmesi nedeniyle Akıncı Üssü'ne gittiğini belirterek, "Gizli olarak icra edileceği söylenen terörle mücadele harekatıyla ilgili Kara Kuvvetleri Komutanlığından bu harekatın desteklenmesi amacıyla irtibat subayı olarak görevlendirildiğim bana söylendi. Akıncı Üssü'ne ön hazırlık ve bilgi edinmek için gittim. Kimseyi tanımadığım gibi kimse de beni tanımıyordu. 143. Filo'yu aradım buldum. Oraya girdim. Ne yapmam gerektiğini sordum" diye konuştu.

'38 KİŞİLİK KONSEYDE SADECE BEŞİNİ TANIRIM'
Akyüz, olayların farklılaştığını görmesinin ardından odasına çekildiğini, sadece aramalar yaptığını savundu. Sabaha kadar olayların yatışmasını beklediğini öne süren Akyüz, bu süreçte sevk, idare veya emir vermediğini belirtti. Akyüz, iddianamede "silahlı terör örgütü yöneticisi" olmakla suçlandığını anımsatarak, 38 kişilik Yurtta Sulh Konseyi üyeleri arasından sadece 5 kişiyi tanıdığını, geriye kalan 33 kişiyi tanımadığını öne sürdü.

Günde 16 saat aralığında mesai yaptığını anlatan Akyüz, bu kadar yoğun çalışma şartlarında silahlı terör örgütünü yönetmenin akla uygun olmadığını söyledi. Yurtta Sulh Konseyi içerisinde yer aldığı sonucuna nasıl varıldığını anlayamadığını ifade eden Akyüz, ne bu toplantılara katıldığını ne de örgütte faaliyetlerde bulunduğunu kaydetti.

'ÇOKTAN ASILDIM BİLE'
Üzerine atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmeyen Akyüz, aracında bulunduğu iddia edilen notların kendine ait olmadığını, kendisine kumpas kurulduğunu savundu. Savcının yazdığı iddianame ile her şeyin üzerine yıkıldığını iddia eden Akyüz, "Çoktan asıldım bile" dedi.

Başkan Dik'in "Sence bu darbe girişimini kim yaptı?" sorusu üzerine ise Akyüz, "Bunu siz çıkaracaksınız, ben bilmiyorum. Ben kimin organize ettiğini, kimin yaptığını bilmiyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yöneylem Araştırma sorusu: 'Türkiye iyi yönetiliyor mu?': İktidara güven her geçen gün azalıyor
İYİ Parti'den istifa etti sonrasında CHP'ye geçti!
DEM Parti'den '27 belediye kayyım atanacak' diye Nedim Şener'e yanıt geldi
Hülya Avşar'dan sonra ayrıldı! İrem Derici, Gökhan Fırat’ı her yerden sildi!
Antalya’daki teleferik kazasının iddianamesi tamamlandı: 27'şer yıla kadar hapis!