Kara Para Aklama İhlali: O Banka 3 Milyar Dolarlık Cezayı Kabul Etti!

Toronto-Dominion Bank (TD Bank), ABD düzenleyicilerine kara para aklama ve Banka Gizliliği Yasası'nı ihlal ettiği için toplamda 3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, TD Bank’ın tarihinde en büyük cezayı aldığını duyurdu.

Toronto-Dominion Bank (TD Bank), ABD'deki kara para aklama karşıtı yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle 3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Bu durum, bankanın tarihindeki en büyük ceza olma özelliğini taşıyor.

İHLAL DETAYLARI

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland’ın açıklamasına göre, TD Bank Banka Gizliliği Yasası'nı ihlal etmekten suçlu bulundu. Garland, bankanın mali suçların gelişmesine olanak tanıyan bir ortam yarattığını vurgulayarak, "TD Bank, ABD tarihinde Banka Gizliliği Yasası kapsamında hatalarını kabul eden en büyük banka ve tarihte kara para aklama suçunu kabul eden ilk ABD bankası oldu." ifadelerini kullandı.

REKOR CEZALAR

FinCEN tarafından TD Bank'a kesilen 1,3 milyar dolarlık ceza, ABD Hazine Bakanlığı tarihinde bir mevduat kuruluşuna karşı verilen en büyük ceza olarak kayıtlara geçti. Ayrıca, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından da bankaya kara para aklama yasalarıyla ilgili ceza verildiği açıklandı.

YETKİLİLERDEN ÖZÜR

TD Bank Group Başkanı ve CEO'su Bharat Masrani, bankanın kara para aklama önleme programındaki hataların tüm sorumluluğunu üstlendiğini belirtti. Masrani, "Bu, bankamızın tarihinde zor bir dönem. Tüm paydaşlarımızdan özür dilerim." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.