Kara Para ve Dolandırıcılık Skandalı: Fenomen Tutuklamaları Türkiye'yi Sarsıyor!

Dilan Polat ve Engin Polat'ın kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasının ardından Bahar Candan ve Nihal Candan da gözaltına alındı. Fenomenlere yönelik operasyon devam ediyor. CHP'li Dr. Ali Haydar Fırat, iktidarın gündemi değiştirme çabasını ifşa etti.

Türkiye'de kara para aklayan fenomenlere yönelik gerçekleşen operasyon kapsamında, MASAK raporlarına yansıyan bilgiler doğrultusunda Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı. Operasyonun etkisiyle birçok fenomen mal varlıklarına el konularak soruşturmaya alındı.

Polat çiftinin tutuklanmasının peşinden Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler de tutuklandı. Yaşanan olayların peşinden fenomenlere operasyon çekildi. Yüzlerce fenomen mercek altında. Dilan Polat’ın çektiği fotoğrafta yer alan fenomenlerin hepsinin mal varlıklarına el konularak soruşturmaya alındı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Dr. Ali Haydar Fırat katılmış olduğu canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş oldu.

Fırat canlı yayında fenomenlerin ne zaman bırakılacağını açıkladı.

CHP’li Fırat, “İktidar kara para aklayanlara şunu söylüyor; biraz dişinizi sıkın gündemi değiştirip, kısa sürede serbest bırakacağız.” İfadelerini kullandı.

KİMLER TUTUKLANDI? HANGİ FENOMENLER MERCEK ALTINDA?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde tecim karşılığında düzmece fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Dolandırıcılık suçlamasından Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler de tutuklandı.

Dilan Polat'ın 2019 senesinde çekildiği ve "Şampiyonlar Ligi" olarak isimlendirdiği fotoğrafta yer alan tüm fenomenler hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Fotoğrafta yer alan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Şüpheliler hakkında Sulh Ceza Hakimliği'nden yurt dışı çıkış yasağı talep edildi.

Dilan Polat'ın paylaştığı fotoğrafta Eylül Öztürk ve eşi Barış Kenan Özkan'ın yanı sıra, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz ve eşi Merve Korkut, Tolunay ve eşi İlayda Topal, Ömer ve eşi Tuğba Bağ çiftleri bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri

"Metroya askılıyla binmesinler" demişti, sahneye jartiyerle çıktı
Uyuşturucu alırken yakalanmıştı: Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'i torbacısı sattı
Arka Sokaklar’ın sezon final tarihi belli oldu
Ceyda Düvenci’ye ihanet iddiası soruldu
Ajda Pekkan'ın Beşiktaş Stadyumu'nda vereceği konserinde kazanacağı ücret belli oldu