Karabat: Dünyada eşi benzeri olmayan bir vergi uydurdular ve kredi kartı limitine vergi getirdiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AK Parti'nin yeni vergi düzenlemelerini eleştirerek, "Savunma sanayi bahane, yeni vergiler gerçek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AK Parti'nin "Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" hakkında açıklamalarda bulundu. Karabat, iktidarın yeni bir vergi getirmeyeceğini iddia ettiğini, ancak kredi kartı limitlerine vergi uygulayarak bunu çiğnediğini belirtti.

Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti'nin yeni kanun teklifinin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu hatırlatarak, "Savunma sanayi bahanesiyle yeni vergiler getirdiler. AKP’nin tutarsız politikaları, ülkeyi her gün farklı bir çıkmaza sürüklüyor. 'Yeni vergi olmayacak' dediler, ardından dünyada eşi benzeri olmayan bir vergi uydurdular. Ülke ekonomisinin en büyük sorunu güvensizlik ve belirsizlik. AKP’nin attığı her adım, ekonomiyi daha da kırılgan hale getiriyor. Bilim ve akıldan uzak adımlar atılıyor. Ek vergi koyduk demiyorlar, 'kredi kartı limiti katılma payı' diyorlar" dedi.

Karabat, yeni vergilerin kapsamının genişlediğini ve noter, tapu işlemleri ile çeşitli oyuncaklara da vergi getirildiğini ifade etti. "Bu beceriksizliğin üzerini savunma sanayiyle örtmeye çalışıyorlar" diye ekledi. KDV oranının %18'den %20'ye yükseltildiğini belirten Karabat, bütçenin sürekli açık verdiğini ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Savunma Sanayii Destekleme Fonu’ndan bütçeye tek kuruş gelmeyeceğini söylediğini hatırlattı.

Karabat, "Bütçe delik deşik. 2024 Ocak-Ağustos döneminde bütçe açığı 973,6 milyar TL oldu. Yıl sonunda bu açığın 2 trilyon TL civarında olacağı öngörülüyor. Bu bütçeyle bir yere kaynak aktarmak mümkün değil. Yeni vergiler getirerek bunları başka yerlere aktarmak onları masum kılmaz" ifadelerini kullandı.

Son olarak, AK Parti'nin vergilerinin ülke için zarar verdiğini belirten Karabat, "Deli dumrul vergileriyle gelen AKP için oyun çoktan bitti, fakat çıkmak istemiyorlar. Yeni Anayasa planlarıyla Erdoğan’ın siyasi ömrünü uzatmaya çalışıyorlar. Ancak bunu yaparken ülkeyi büyük bir karanlığa sürüklüyorlar. Bu zihniyet sürdükçe ne enflasyon tek hanelere iner ne bütçe açığı azalır ne derin yoksulluk sona erer, ne de gelecek nesiller için güvenli bir ortam sağlanır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.