Karabük Üniversitesi'nden Yeni Karar,Yabancı Öğrencilere Sağlık Raporu Zorunluluğu Getirildi!

Karabük Üniversitesi'nde yaşanan cinsel ilişki iddiaları ve HIV/HPV vakalarıyla ilgili skandal, yabancı öğrencilere sağlık raporu zorunluluğu getirilerek önlem alındı. Sağlık Müdürlüğü ise iddiaları yalanladı.

Karabük Üniversitesi'nde Türk ve Afrikalı öğrenciler arasındaki cinsel ilişki iddiaları ve HIV/HPV vakalarıyla ilgili çıkan skandal, kamuoyunu endişelendiriyor. Yetkililer, yabancı öğrencilere sağlık raporu zorunluluğu getirerek önlem alırken, Sağlık Müdürlüğü iddiaları yalanlıyor. Olayın gerçek boyutu ve etkileri merak konusu.

Karabük Üniversitesi son zamanlarda kamuoyunun ve sosyal medyanın odağında yer aldı. Üniversitede Türk ve Afrikalı öğrenciler arasındaki cinsel ilişkilerin artmasıyla ilişkilendirilerek HIV ve HPV vakalarında bir artış olduğu iddia edildi.Son günlerde, Karabük Üniversitesi'nin itiraf sayfasında Türk öğrencilerin, Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadıklarını iddia eden mesajları büyük bir tartışma başlattı. Bazı öğrenciler HPV veya HIV şüphesiyle hastaneye başvurduklarını belirtti.Skandal ortaya çıktığında Yetkililer, yabancı öğrencilerle ilgili yeni düzenlemelerin getirildiğini ve artık üniversiteye kaydolmak isteyen yabancı öğrencilere sağlık raporu alma zorunluluğunun getirildiğini duyurdu.Yetkililer şunları belirtti: "Bu söylentileri önlemek için Şubat 2024'te aldığımız kararla, üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı öğrencilere sağlık kurulu raporu alma zorunluluğu getirdik. Sağlık kurulu raporu almayan veya herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyan öğrencilerin kayıtlarını kapattık. Ayrıca, yabancı öğrencilerin üniversiteye aracı şirketler aracılığıyla gelmesini engellemek için bu uygulamaya son verdik."Karabük'te HIV ve HPV vakalarıyla ilgili panik yaratan iddiaların ardından Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, "İl genelinde olduğu gibi, ilimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi bir artış bulunmamaktadır" açıklamasını yaparak iddiaları yalanladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
Arda Turan'dan Seçil Erzan İle İlgili Açıklama: "Helal paramızı gidip bankaya verdik!"
Yargı paketinde son durum ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?
Türkiye ve Kuveyt arasında altı anlaşma imzalandı
B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Önemli Uyarı: Değişikliği Yapmayanlar 13 Bin TL Ceza Ödeyecek!