Karabük'te olanlar skandal! Fuhuş çetesi söylentilerinin ardından şimdi de HIV ile konuşuluyor!

Usulsüz öğrenci kayıt ticareti, Gabonlu Dina cinayeti ve fuhuş çetesi ile gündemde kalan Karabük, skandalları unutulacak gibi değil! Üniversitede yaşanan HPV veya HIV şüphesi ve ardından yaşananlar sosyal medyanın gündeminde..

Karabük Üniversitesi'nde yaşananlar sosyal medyanın gündemine oturdu. Üniversitenin kimlik sayfasında kimliklerini gizleyerek kendilerini tanıtan erkek ve kız öğrenciler, cinsel ilişkide bulundukları Afrika kökenli öğrencilerden bulaştığını iddia etti. .

Çok sayıda öğrencinin HPV veya HIV şüphesiyle hastaneye gittiği bildirildi.

 

Şehir daha önce fuhuş çeteleriyle, yani Afrikalı öğrencilerin üniversite simsarları tarafından yasa dışı olarak kayıt edilmesiyle ortaya çıkmıştı. 1.000-20.000 ABD Doları tutarında ödeme ve Gabon Dina'nın ölümü...

Tanzanya, Gabon, Zanzibar komisyoncular aracılığıyla. Çad, Sudan, Senegal, Nijerya gibi Afrika ülkelerinden öğrencilerin bin ila 20 bin dolar arası ücretle Karabük Üniversitesi'ne girdiği biliniyor.

Üniversitedeki Afrikalı öğrenci sayısı ise 12 bin civarında. Erdoğan, 2019 yılında 500 Karabük Üniversitesi Prof. Direktör olarak atandı ve 1 Ağustos 2023 tarihine kadar bu görevi sürdürecek. Dr. Refik Polat, Karabük'te Afrikalı öğrencileri okutan adam.

POLAT 2021'DE BU KONUYA DEĞİNMİŞTİ!

"Bir üniversite olarak, özellikle bir devlet üniversitesi olarak, devletin yıllık maaşı olan söz yapmayı öğrendim. Belki verdiği bu yatırım bütçesi kadar değil ama ona yakın kazanıyorum, yabancı öğrencilerden kazanıyorum, eğitimden kazanıyorum, TÖMER’den kazanıyorum, yaz okulundan kazanıyorum efendim, emlaktan kazanıyorum. , kiradan kazanıyorum. Nereden baksan 14-15 milyon, eski parayla 14-15 trilyon... Sadece yaz okullarından bu yıl 4 milyon lira para kazandım. Ben devletten gidiyorum Naci Ağbal'dan para istiyorum vermiyor."

DİNA CİNAYETİ!


Dina'nın avukatı Gerçek Gündem'e konuştu: Dosyadaki tek sanığın bırakılmasından endişeliyiz..

Ülkesi Gabon'dan Karabük'e üniversite okumaya gelen 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga, 26 Mart 2023 tarihinde Yeşilköy mevkiindeki Filyos Çayı'nda ölü bulunmuştu.

Dina'nın öldürülmeden önce annesine Karabük’ten gitmek istediğini söyleyen ses kayıtları bulunmuş, bu kayıtlarda erkek şiddetine ve ırkçı şiddete maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Otopsi raporunda ise uyuşturucu madde almadığı, boğulma izine rastlanılmadığı yer alırken, pantolonunun fermuar kısmının yırtık olduğundan bahsedilse de cinsel saldırı izine rastlanılmadığı yazılmıştı.

Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Dina'nın vefatıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 3’ü Gabon uyruklu, 8 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 5'i savcılık sorgusunun peşinden serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İ.Ç. ile S.Ç. adli kontrolle serbest bırakılmıştı. 4 kez gözaltına alınan Dursun Acar ise tutuklanmıştı. Ayrıca dosyadaki sanık Dursun Acar haricindeki 7 isim hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Genç kızın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, Dursun Acar hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'cinsel istismara teşebbüs' suçlamasından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmış, ilk duruşması 8 Kasım'da görülmüştü.

Dosyadaki tek tutuklu sanık olan Acar, 24 Ocak'ta da hakim karşısına çıkmış tutukluluğuna devam kararı verilmişti.

Mahkemenin sonraki duruşması 29 Nisan'a ertelenmişti.

Karabük'te katledilmişti: Gabonlu Dina'nın davasında karar çıktıGüncel

FUHUŞ ÇETESİNİN VARLIĞI!


Karabük'te bir fuhuş çetesinin olduğu şehirde yaşayan herkes tarafınca dile getirilse de; gene de bu fuhuş çetesine dair detaylı bir bilgi bulunmuyor.

Devletin Dina vakasından sonra gündeme gelen fuhuş çetesine karşı bir hamle yapmaması ise tepki çekiyor.

10 Haber’in Karabük’ün yerlilerinin beyanlarından aktardığı bilgiye göre, şehirde özellikle Afrikalı cinsellik işçilerinin sayısının fazla olduğu biliniyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı