Karabük’teki orman yangınında alevler yayılmaya hızla devam ediyor

Son dakika yangını... Karabük'te alevler hızlıca büyüyor. Karabük'ün Kale köyündeki ormanlık alanda yaklaşık 2.5 saattir süren yangında alevler yayılıyor. Karabük'te orman yangını faciası! Giderek büyüyor..

 

Yaklaşık 2,5 saattir yanan Karabük'ün Kale köyü ormanlarında yangın yayılıyor. Yangına müdahale için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Saat 15.15 sıralarında Kale köyünde orman yangını çıktı. Bu rüzgarla birlikte yayıldı ve büyüdü. Yangının söndürülmesi için ilk aşamada bölgeye 8 su kamyonu, 4 su deposu, 60 işçi ve çok sayıda asker gönderildi. Havanın sıcak ve rüzgarlı olması nedeniyle hızla yayılan yangına ekipler müdahale ederek, yaklaşık 2,5 saat süren müdahalede bulundu. Yangın söndürme çalışmalarına 2'si'nci Jandarma Komutanlığı'na ait olmak üzere toplam 3 helikopter hava desteği sağlıyor.

Karabük Valisi'nin yangına ilişkin ifadeleri: "22 Temmuz 2024, saat 15.00. Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 3 su deposu ve 1 su deposu, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4 su deposu ve 1 su deposu, Karabük İtfaiyesi'ne ait 1 tır su, yaklaşık 15 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınına karıştı. Orman. merkez Zobran köyünün yukarısında: "İl Özel İdaresine ait 8 tank ve 2 su deposu olmak üzere toplam
araç, 8 su tankı, 4 su deposu ve 60 işçi tarafından kurtarıldı."
Ateş gökyüzüne bakıyor

Yangın ve hava ve kara itfaiye birliklerinin faaliyetleri Lashlas haber ajansı tarafından havadan takip edildi. Drone ile çekilen görüntülerde yangından etkilenen bölge net bir şekilde görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.