Karadağ, Terra Luna ve TerraUSD Geliştiricisi Güney Koreli Do Kwon'u ABD'ye İade Etme Kararı Aldı

Karadağ Yüksek Mahkemesi, kripto para dünyasının önemli isimlerinden Güney Koreli Do Kwon'u ABD'ye iade etme kararı aldı. Terra Luna ve TerraUSD'nin geliştiricisi olarak bilinen Kwon, milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı planlamak suçlamasıyla...

Karadağ Yüksek Mahkemesi, geçen yıl tutuklanan ve 4 ay hapis cezasına çarptırılan "Terra Luna" ve "TerraUSD" kripto para birimlerinin geliştiricisi ve Terraform Labs şirketinin kurucusu Güney Koreli Do Kwon'u ABD'ye iade etme kararı aldığını duyurdu. Mahkeme, "milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı planlama" suçundan aranan Do'nun ABD'ye teslim edilmesine hükmetti.

KARARA AVUKATLARDAN İTİRAZ:

Güney Koreli Do Kwon'un avukatları, mahkeme kararını "hukuka aykırı" olarak değerlendirerek iade taleplerini reddetmiş ve müvekkillerinin masum olduğunu savunmuştur.

TERRAFORM LABS İFLAS BAŞVURUSU YAPTI:

Terraform Labs şirketi, ABD'de Ocak 2024'te iflas başvurusunda bulundu. Bu durum, Kwon'un liderlik ettiği şirketin mali zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösterdi.

ABD VE GÜNEY KORE İADESİNİ İSTEDİ:

ABD, "Terra Luna" ve "TerraUSD" kripto para birimlerinin geliştiricisi Do Kwon ve şirketi Terraform Labs'ı, "milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığını planlamakla" suçlamıştı. Güney Kore de Do Kwon'un iadesini talep etmişti.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DAVASI VE TUTUKLAMA:

Do Kwon, Mart 2023'te Güney Kore'de ifade özgürlüğü davası kapsamında tutuklandı. Ardından, "yanında sahte belge bulundurmak" suçundan 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Borsa günü yükselişle sonlandırdı
Tesla'nın Yeni Şanghay Fabrikası: Megapack Üretimine Yeşil Işık!
Beş bin lira destek emeklilere o belediye tarafından sağlanacak!
İngiltere İş Piyasası: İşsizlik Yüzde 4,3'e Yükseldi, İstihdam Oranı %74,5 Oldu
Bakan Kacır: "Kamuda TOGG Kullanımı Artacak"