Karadeniz'de Palamut Çılgınlığı! Fiyatlar Düşüyor, Talep Artıyor

Karadeniz'de bu sezon palamut bolluğu dikkat çekiyor. Sinop'ta balıkçılar, denize açıldıklarında ağlarını palamutla doldurarak bölgeye büyük bir bereket getiriyor. İri boyutlardaki palamutlar, tezgahlarda 80 lira gibi uygun fiyatlarla alıcı buluyor.

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Namık Ünlü, bu sezon palamut avcılığının oldukça bereketli geçtiğini vurgulayarak, "Eylül ayının başından bu yana palamut avcılığı aralıksız devam ediyor. Şu anda fiyatlar 50 ile 80 lira arasında değişiyor. 80 TL’ye satılan balıklar oldukça iri ve halkımız bu fırsattan faydalanıyor" şeklinde konuştu.

Balıkçı Olcay Karabulut ise, her gün yaklaşık 400 kasa palamut sattıklarını belirtti. "Son günlerde hava şartları biraz değişse de işlerimiz yoğun. Fiyatlar 120 liradan 80 liraya düştü. 20 gün daha palamut avcılığı devam edecek" dedi.

Başka bir balıkçı Erdoğan Doğan, palamut avının bu sezon oldukça verimli olduğunu ifade ederek, "Bu yıl palamut çok şahane!" diye ekledi. Sinop'ta palamut bolluğu, hem balıkçıları hem de tüketicileri mutlu ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.