Karadeniz'de Şiddetli Yağışlar Sel ve Su Baskınlarına Neden Oldu

Karadeniz’deki şiddetli yağışlar sonrası sel ve su baskınları meydana geldi. Samsun’un bazı ilçelerinde evler ve iş yerleri etkilendi, vatandaşlar tahliye edildi. Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde bir kişi yaşamını yitirdi. AFAD ekipleri müdahalelerine devam ediyor.

Karadeniz bölgesinde dün etkili olan şiddetli yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana geldi. Samsun’un Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde bazı ev ve iş yerleri zarar gördü, bölgelerde önlem amaçlı tahliyeler gerçekleştirildi. Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde ise bir vatandaşın sel nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Dün, Karadeniz bölgemizde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda sel ve su baskınları yaşandı. Ekiplerimiz olay yerlerindeki müdahale çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Samsun ilimizin Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde bazı ev ve iş yerleri aşırı yağışlardan etkilendi. Sel ve su baskınlarının yaşandığı bölgelerdeki vatandaşlarımız önlem amaçlı tahliye edilmiştir. Türkiye Afet Müdahale Planı'nın ilgili tüm grupları teyakkuz halindedir. Ordu ilimizin Çaybaşı ilçesinde bir vatandaşımızın suya kapılarak yaşamını kaybettiği bilgisi alınmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.