Karakola bomba yüklü araçla saldırı: 17 şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Şemdinli'deki bomba yüklü araç saldırısında 8 yurttaş yaşamını yitirdi, 9 asker de şehit oldu. Valilik, saldırıda 11'i asker olmak üzere 27 kişinin...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Şemdinli'deki bomba yüklü araç saldırısında 8 yurttaş yaşamını yitirdi, 9 asker de şehit oldu. Valilik, saldırıda 11'i asker olmak üzere 27 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Şemdinli - Yüksekova karayolu üzerinde yol kontrolü yapılırken, bombalı aracın Şemdinli yönünen geldiği ve bu sırada patlatıldığı kaydedildi.

BÜYÜK ÇUKUR OLUŞTU

Şemdinli'deki bomba yüklü araç saldırısının, kimlik kontrolü sırasında meydana geldiği ve patlamanın etkisiyle yolda 5 metre derinliğinde, 10 metre genişliğinde çukur oluştuğu bildirildi. Saldırının ardından karayolu trafiğe kapatıldı.

TSK AÇIKLAMA YAPTI

Şemdinli'deki saldırıya ilişkin TSK'den yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!