Karar: İran üzerinden Suriye'yle görüşülüyor, hatırlı adamlar devrede; Perinçek "Sonuç alınacak"

Başbakan Binali Yıldırım da AKP il başkanları toplantısında, İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normale döndürüldüğünü, Suriye ile ilişkilerin normale döndürüleceğinden emin olduğunu, Irak ve Suriye ile en iyi ilişkileri...

Başbakan Binali Yıldırım da AKP il başkanları toplantısında, İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normale döndürüldüğünü, Suriye ile ilişkilerin normale döndürüleceğinden emin olduğunu, Irak ve Suriye ile en iyi ilişkileri geliştirmek vazgeçilmez en büyük hedefleri olduğunu vurguladı.

Karar gazetesine konuşan Perinçek, Suriye savaşının ilk gününden itibaren iletişimi sürdürdüklerini, normalleşme görüşmelerinin “sivil'' ve “hatırlı'' olarak tanımladığı kişiler üzerinden İran’da yürütüldüğünü iddia etti.

“HATIRLI'' KİŞİLER İRAN’DA GÖRÜŞTÜ
Yakın bir dönemde Suriye ile önemli gelişmeler olacağını savunan Perinçek, “Yakın zamanda bu konuda önemli bir gelişme olacağını söyleyebilirim. Ancak Vatan Partisi olarak biz hükümet adına görüşmeler yapmıyoruz. Biz hükümet Suriye’ye karşı düşmanca tutum sergilediği dönemlerden itibaren ilişkilerimizi hep devam ettirdik. Hükümetin temaslarını da ayrıntılı olarak bilmiyorum. Elbette kurulan temaslarla ilgili, Parti olarak Suriye ile yakın iletişimimiz nedeniyle aşağı yukarı bilgi sahibiyiz. Bu temasların bir süredir devam ettiğini söyleyebilirim ama tarih veremem, iki taraf için de hatırlı kişiler, iş adamlarından oluşan heyetler üzerinden İran’da gerçekleştiğini biliyoruz.'' dedi.

Türkiye’nin İran, Irak ve Suriye ile ilişkilerini iyileştirmek zorunda olduğunu kaydeden Perinçek, Türkiye’nin bölünme tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Perinçek’e göre, Türkiye bölgede Suriye ile birlikte hareket etmek zorunda, bu bir parti ya da hükümetin değil, devletin meselesi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'