Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: 21. yüzyıl Türkiyesi'nde 'derin yoksulluk' konuşuluyor; önce bun

"Sürekli geriye giden bir hayat standardı söz konusu… Sofraları kemiriyor enflasyon canavarı. Ve iktidarın enflasyonla mücadele gibi bir gündemi yok. Var mı?"

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, halkın "derin yoksulluk endişesi"nin iktidar tarafından anlaşılmadığını belirterek, "Sürekli geriye giden bir hayat standardı söz konusu… Sofraları kemiriyor enflasyon canavarı. Ve iktidarın enflasyonla mücadele gibi bir gündemi yok. Var mı?" diye sordu. 

Taşgetiren, "Yoksullaşma psikolojisi, altta kalanlar için katlanılmaz bir durum, lakin evet artık orta gelir grubunun kapısını çalıyor. Fiyatların peşinden umutsuz bir koşu insanların payına düşen. Eksilen, eksilen, eksilen hayatlar…" dedi. 

Taşgetiren, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir zeminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını düşünüyorum.

Bu konuşmalar bana, halkın psikolojisi gözetilmeden hazırlanan - sunulan konuşmalar gibi görünüyor. 'Halk hep hamaset bekliyor, yüksek tonda nutuklar bekliyor, hep muhalefet biraz dövülsün istiyor' gibi bir psikolojiyi yansıtıyor. Tayyip Bey iyi konuşur, güçlü bir ses tonu var, lakin bu artık biraz fazla geliyor bence insanlara. 'Almayalım artık' diyor insanlar. Çünkü insanlar nutuk yerine biraz anlaşılmak istiyor.
...

'Derin yoksulluk' konuşuluyor 21’inci yüzyılın Türkiyesi’nde. Önce onu aşalım, ardından yürürüz 'Türkiye Yüzyılı'na… 'Üç Y ile mücadele'nin bütün ayaklarında çürüme söz konusu. Bugün toplumun önüne çıkacak olanlar yeniden “3 Y ile mücadele” için bayrak açsalar yadırganmaz." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Alper Gezeravcı'dan açıklama: "Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?
2024 Ay tutulması ne zaman?
FETÖ Soruşturmasında 44 Kamu Görevlisine Gözaltı Kararı
Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Başarılı Operasyon: 607 Obje Ele Geçirildi, 5 Şüpheli Gözaltında