Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Bir kesim hâlâ yağlı-ballı yaşıyor

"Yukardakiler, ekonomideki kötü gidişi, “küresel şartlar”a bağlayarak izah etmeyi tercih ediyor''

Gazeteci Ahmet Taşgetiren, ekonominin kötüye gittiğinin altını çizerek, "Ekonomi iyi gitmiyor. Evet bir kesim hala yağlı – ballı yaşıyor. Alt gelir grupları zaten ateşin tam göbeğinde, orta gelir grubu bile şartlarla baş etmekte zorlanıyor. “Zorlanıyor”un anlamı şu ki; sofrası dahil daha kısıtlı bir hayatın içine doğru savrulduğunu görüyor" yorumunu yaptı.

İktidarın, ekonomiyi başka ülkelerle kıyasladığını söyleyen Taşgetiren, "Yukardakiler, ekonomideki kötü gidişi, “küresel şartlar”a bağlayarak izah etmeyi tercih ediyor. Bu, kendi politikalarındaki hatayı kabul etmemek anlamına geliyor. “Dünya, hatta gelişmiş ülkeler çok daha kötü” ifadesiyle sorumluluk asgariye indiriliyor. Bu yaklaşım, iktidara başka sebeplerle bağlı toplum kesimlerini en azından tahammül duygusuna sevk ediyor. “Çözerse Erdoğan çözer” düşüncesi de bu kesimi etkiliyor" diye yazdı.

"Anın sorusu şu: Cumhurbaşkanı Erdoğan bu noktada kendini revize edebilir mi?" sorusunu soran Taşgetiren, " Yani “Ben inançlarım gereği bir kurala göre hareket ettim. Ama dünya şartları el vermedi, ülke şartları el vermedi, faizi ortadan kaldırmak istedim, lakin faiz daha çok ensemize bindi, inançlarımın doğru olduğuna inanıyorum, sıfır faizli bir sistemi yine istiyorum, onun şartlarını yerine getirmek için çaba sarf etmek boynumuzun borcu, lakin şimdi reel durumun gerektirdiğine göre ekonomi politikamızı revize ediyoruz.” diyebilir mi?" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kripto parada şikâyetler yüzde 22 arttı: "Siz kimsiniz de benim parama bloke koyuyorsunuz?"
Uymayana yaptırımlar gündeme gelecek: Kamuda hedef en az 100 milyar TL tasarruf
Güne zamla başladığımız bir gün daha: Sigaraya bir haftada ikinci zam geldi
Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu