Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: İnce işçilik

"Yani sınırlı sorumlu. Buna uygun aday bulunabilir mi bir soru, halkın önüne çıktığında böyle birisi Tayyip Erdoğan’ı dengeleyebilir mi, diğer sorudur''

Gazeteci  Ahmet Taşgetiren, Adalet ve Kalkınma Partisi ve MHP'nin hazırladığı seçim yasası teklifinin belli olmasından sonra, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının ülkeyi parlamenter düzene taşıma misyonu üstleneceğini belirterek, "Yani sınırlı sorumlu. Buna uygun aday bulunabilir mi bir soru, halkın önüne çıktığında böyle birisi Tayyip Erdoğan’ı dengeleyebilir mi, diğer sorudur. Tabii, seçimlerde ülkeyi şipşak parlamenter düzene geçirecek bir anayasa değişikliğini temin edecek Meclis çoğunluğu elde edip edememek bir başka konu. Belli ki o süreç çetrefil bir süreç olacak ve onu yönetmek de üstelik 6 parti liderinin uyumu içinde çok ustaca bir liderliği gerektirecek" diye yazdı.

Deva Partisi lideri Ali Babacan'ın geçiş dönemi için Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'da yer alan yetkilerini kullanmama önerisine dikkat çeken Taşgetiren, "Çok çok, çok ince bir işçiliğe ihtiyaç var. Teorik çerçevesi bir önemli, onun pratiğe taşınması başka önemli. “Ortak aday”ın kişiliği o kadar önemli ki… Hiç kuşkusuz adı siyasi tarihe yazılacak" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'