Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Kavala davası başından beri siyasi bir dava halindedir

Sonuçta bir “siyasi tavır” ve bir “mahkeme iradesi” söz konusudur.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Türkiye'nin Osman Kavala davası nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'yle (AİHM) sorunlu olduğunu belirterek, "Dava her bakımdan sorunlar yumağı haline gelmiş, en sonunda içerde yargı süreci sona ermiş ve konu AİHM’e intikal etmiştir. Osman Kavala, Türk Anayasasının verdiği bir hakkı kullanmış, AİHM de, Türkiye’nin tanıdığı bir yargılamayı yapmıştır.

Türkiye, AİHM’en rahatsızsa, onun yargısını tanımadığını ilan edebilir. Kimse silah zoruyla Türkiye’yi Anasaya’sında AİHM kararını tanımaya zorlamamıştır. Osman Kavala davası başından beri siyasi bir dava halindedir. Bu davaya içerde siyasi irade tedahül etmiş midir? Evet etmiştir. İktidar cenahının Kavala’ya yönelik açık ve suçlayıcı beyanları vardır." diye yazdı.

AİHM'in son kararında Kavala dosyasının kötü niyetle yürütüldüğünün kayda geçirildiğine işaret eden Taşgetiren, "Maalesef çıplak gözle bakıldığında görülür bu. Aynı dosyadan önce beraat, sonra heyet değiştirilerek ağırlaştırılmış müebbet verilen,bu arada siyasilerin demeçleriyle devreye girdiği bir yargılamada kimseyi “iyi niyet”inize inandıramazsınız.

Kötü olan bunun “Türk yargısı” adına yapılıyor olmasıdır. Sonuçta bir “siyasi tavır” ve bir “mahkeme iradesi” söz konusudur. Ne var ki bu “Türkiye adına” yapılıyor ve hesap Türkiye’ye kesiliyor. Diyelim “tazminat”ı Türkiye adına, siz biz – ödüyoruz, “iyi niyet yoksunluğu’ damgası da ülkemizin dosyasına giriyor.

Oysa hepimizin yargıya “Adil ol”, siyasi iktidara da “Yargıya müdahale etme” tavrını göstermemiz gerekiyor. Kavala veya başkası, herkesin adil yargılanma hakkı vardır." diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?
Türkiye haritası yeniden kıpkırmızı oldu: Haberler kötü!