Karar yazarı Akif Beki: İktidara sorsanız; Türkiye’nin hâlâ CHP’den ve muhalefet ortaklarından başka bir sorun

"Ama gündem başlığı değişti, halkın öncelikli ve acil sorunu, şimdi de CHP’li Tunç Soyer’in Vahdettin’i karalaması"

Karar yazarı Akif Beki, "İktidara sorsanız; Türkiye’nin hâlâ CHP’den ve muhalefet ortaklarından başka bir sorunu yok. Ama gündem başlığı değişti. Halkın öncelikli ve acil sorunu, şimdi de CHP’li Tunç Soyer’in Vahdettin’i karalaması." yorumunu yaptı. 

Beki yazısında,  "Kadir Mısıroğlu’nun “keşke Yunan galip gelseydi” görüşü, sahibinden dolayı iktidarın gündemini belirleyememişti.İsmail Kahraman’ın daha yeni ortaya koyduğu “kurtuluş günlerinin kutlanmasına karşıyım” görüşü de öyle. ‘İzmir, tek kurşun atmadan alındı, ne kurtarılması; işi bitince Yunan kendiliğinden bırakıp gitti, kurtuluş günlerinin zafer kazanılmış gibi kutlanmasına karşıyım’ türü hezeyanlar, iktidarın ilgisini çekmedi. Kurtuluş Savaşı’na ve Milli Mücadele kahramanlarına dil uzatılması, halkın gerçek gündemi mi olacaktı; yok daha daha neler! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in tepkisel sözleri ise gündeme bir oturdu, bir daha kalkmıyor. Kalkmasına müsaade edilmiyor. Halkın gerçek gündemini hemen yakaladı iktidar; bir Sultan Vahdettin’e değil, ‘adeta’ bütün Osmanlı’ya haksızlık. Şanlı tarihimize dil uzatılmış, peşi bırakılır mı! “Dostlar şehit, biz gazi” deyimiyle açıklanacak bir fedakarlık ve mücadele şuuru. Halk işini, aşını, zamları, hayat pahalılığını, askıda ekmeği, ucuzluk kuyruklarını, akşama ne yiyeceğini düşünsün... İktidarın yükü yine ağır; bugünü, yarını bırakıp 100 yıl öncesini tartışalım istiyor. Konudan çıkmıyor, çıkılmasına da izin vermiyor. Vahdettin; hain miydi, kahraman mı? Kurtuluş Savaşı; gerçek miydi, yalan mı?" ifadesini kullandı. 

Beki şunları kaydetti:

"Lozan; zafer miydi, hezimet mi? Resmi tarih; siyah mıydı, beyaz mı? Gayriresmi tarih; uydurma mıydı, değil mi? Saltanatı kaldırıp Cumhuriyet’i kuranlar; hanedanlığı bitirmekle iyi mi etti, kötü mü?"

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor