Karar yazarı Akif Beki: İstanbul’a ihanet eden İmamoğlu muydu?

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bugünkü yazısında, 9 Temmuz’da İstanbul Esenyurt’ta yaşanan sel nedeniyle İBB Ekrem İmamoğlu’nun eleştirilmesini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019’da  “Para nelere muktedir, ormanları betona çeviriyor; doğa şöyle olmuş böyle olmuş, umurunda değil”, 2009’da “derenin intikamı ağır olur, şu anda olan da budur”  dediğini hatırlatan Beki, şöyle devam etti: “O eylül şiddetli yağışta dereler taşmış, İstanbul’u sel almış, 30’dan fazla vatandaş boğularak ölmüş, ana yolları bile sel basmış, tırlar sürüklenirken yüzlerce araç suya gömülmüş, arabalarda mahsur kalanlar yüzerek kurtulmuş, onlarca trilyonluk zarar ziyan oluşmuştu. Erdoğan; “büyük felaket” tabirini kullanmıştı. Sebebini de dere yataklarındaki yapılaşmayla yanlış imar uygulamalarına bağlamıştı. ”

Esenyurt’ta yaşanan selin ardından İstanbul Valisi Yerlikaya’nın ilçeye gittiğini ve çalışmaları denetlemesinin ardından AK Parti İl Başkanı Kabaktepe ve AFAD yetkilileri ayağında çizmeleriyle açıklama yaptığını yazan Beki, “Oysa müdahaleye koşan yüzlerce kişilik yardım, kurtarma ekipleri İBB, İSKİ ve itfaiyeye bağlıydı. AK Parti İl Başkanlığına değil. Fakat Vali Yerlikaya’nın fotoğrafında hiçbir İBB yetkilisi yoktu. CHP’li Esenyurt Belediyesi de sahada olup fotoğrafta yer bulamayanlardandı” dedi.

İmamoğlu’nun rol kaptırmayı yine başardığını yazan Beki, “Gerçi bir saatliğine de yerinden ayrılsa fark etmiyor. İktidar, İBB Başkanı’ndan rol kapmaya hazır, her an tetikte. Karla mücadelede Vali’yle bakanların, İmamoğlu’nu yok sayan pozlarında görülmüştü. Doldurmak için boşluğa, İmamoğlu’nun meydanı boşaltmasına filan ihtiyaç duymuyorlar, o da ayrı ya...” diye yazdı.

Beki “İstanbul’a ihanet eden İmamoğlu muydu?” başlıklı yazısına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan  “Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ediyoruz” dediğinde, 2017’ydi.

İmamoğlu, bu tarihlerde daha başkan değildi.

Yine de o mudur ve onun CeHaPe Zihniyeti midir imar yolsuzluklarının, çarpık yapılaşmaların, şehre ihanetlerin sorumlusu?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Keçiören Belediyesi’nin, TÜGVA’nın ardından Yeni Dünya Vakfı’na da ayrıcalık sağladığı ortaya çıktı
ABB duyurdu: Dün başladı ve 21 Mayıs’a kadar devam edecek: Herkese ücretsiz!
ABB, Başkenti turizm merkezine çeviriyor: Yavaş'ın ücretsiz hizmet çağırısı ile herkes akın etti!
ABB Ankara'da sıkça yaşanan su kesintilerine köklü bir çözüm getiriyor: Artık sürekli kesilmeyecek!
Ehliyet Sınavında Usulsüzlük Operasyonu: Kopya Çekenler Suçüstü Yakalandı!