Karar yazarı Akif Beki: Muhalefetin hinlikle sınavı

"Kendi aralarında ayrı ittifak kurmaya özendirmek için baraj, yakalayabilecekleri bir orana, yüzde 7’e çekiliyor. Seçim sisteminin ödül ve cezaları, Millet İttifakını bozmaya ayarlanmış''

Gazeteci Akif Beki, AKP ve MHP'nin seçim sistemine yönelik düzenleme teklifine ilişkin olarak, "AK Parti’den kopan Deva ve Gelecek ile Saadet partileri, Millet İttifakından caydırılıyor. Seçime ya ayrı parti olarak ya da kendi aralarında ayrı ittifakla girmeye teşvik ediliyorlar. Millet İttifakında kalmaları, dezavantaja çevriliyor. Muhalefet partilerine verilen ‘artık oy’lar, muhalefet ittifakında dahi bırakılmayıp iktidar partilerine yazılabilecek. Ama ayrı parti olarak seçime girerlerse, yüzde 3’lük oyla Hazine yardımı alabilecekler" dedi. 

Beki, yazısının "Muhalefetin hinlikle sınavı" başlıklı bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Kendi aralarında ayrı ittifak kurmaya özendirmek için baraj, yakalayabilecekleri bir orana, yüzde 7’e çekiliyor. Seçim sisteminin ödül ve cezaları, Millet İttifakını bozmaya ayarlanmış. Fakat muhalefet, henüz kendi arasında toplanıp bu plana ortak bir karşılık veremedi.

Muhalefete verilen oyu iktidara yazmak gibi bir milli irade mühendisliği ters tepmeyecek mi? Oyunun, yasal kılıfla ters yöne kaydırılmasına seçmen ne diyecek? Hadi orası sandıkta görülecek de...Altılı Masa, toplanıp ortak tavrını belirlemek için neyi bekliyor?" 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

'Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz' sözlerine yanıt geldi
ABD'den Türk şirketlere yeni yaptırımlar gündemde
Ece Üner'den AKP'nin Taksim ablukasına sert tepki geldi: 'Şizofren oldum bu ülkede!'
Ece Seçkin'in Albüm Kapağı Arabistan'da Başörtülü Olarak Yayınlandı! Ünlü Şarkıcı Tiye Aldı!
Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde!