Karar yazarı Akif Beki: Sanatçıların sıkışıklığından yararlanmanın adı nedir

"Neme lazım, iktidarın yerinde olsam şu taşın altını da kaldırır bir hinlik ararım''

Gazeteci Akif Beki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sanatçılar için verdiği iftarı köşesine taşırken, "Cumhurbaşkanı’nı sevdikleri, iktidar partisini destekledikleri için suçlanabilirler mi? Elbette hayır. Fakat sevgilerini gösterme şiddetinde fahiş bir artış gözleniyor. Hararetlerinin derecesi, maddi sıkışıklıklarının ve duydukları ihtiyacın şiddetini de yansıtıyor gibi" dedi. 

Beki, yazısında şunları kaydetti:

"Neme lazım, iktidarın yerinde olsam şu taşın altını da kaldırır bir hinlik ararım... Cumhurbaşkanlığının Dolmabahçe iftarına katılan sanatçıların tezahüratlarındaki doz artışı, neyle açıklanacak? Türkücü Şükriye Tutkun, 'Keşke babam olsa' diye yüksek sesle iç geçiriyor. Magazinci Hakan Ural, 'Devletin yalakası' olduğunu gururla haykırıyor. Payitahtçı Bahadır Yenişehirlioğlu, Erdoğan’la fotoğrafını 'Hünkarım' coşkusuyla paylaşıyor. Gönül bu. Cumhurbaşkanı’nı sevdikleri, iktidar partisini destekledikleri için suçlanabilirler mi? Elbette hayır. Fakat sevgilerini gösterme şiddetinde fahiş bir artış gözleniyor. Hararetlerinin derecesi, maddi sıkışıklıklarının ve duydukları ihtiyacın şiddetini de yansıtıyor gibi. Halkın sıkışıklığını, sıkıntısını dillendirmek, iktidara göre siyasi istismar... Ekonomik sorunlardan bahsetmek, üç oy toplamak uğruna yine siyasi istismar... Göçmen politikasını sorgulamak, hem de nasıl siyasi istismar...

İktidar, hoşlanmadığından değil. Güya siyaset, bu konular üzerinden yapılmaması gerektiği için istismar oluyor. Başka niye yapılacaksa. Anlıyoruz ki bunlar, iktidar nazarında ayıp, yakışıksız ve ahlaken rahatsız edici bir sömürüye giriyor. Öyleyse... Güzide sanatçılarımızın; salgın kapanması, müzik yasağı, o bu derken düştükleri sıkışıklıktan yararlanmak, bunun üstünden propagandayı içe sindirmek neye giriyor peki?" 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İsrail'i durduracak tek ülke ABD
Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'