Karar yazarı İbrahim Kahveci: Geleceği çöken ülke

Kahveci, Türkiye'de 22,4 milyon kayıtlı çalışan olduğunu ve bunun 5 milyonunun kamuda çalıştığını, 13,5 milyon kişinin de emekli maaşı aldığını ifade etti.

Gazeteci İbrahim Kahveci, TÜİK tarafından açıklanan Türkiye nüfus verilerini değerlendirdi. Kahveci, Türkiye'de doğum ve çocuk nüfusundaki azalmaya dikkat çekerek "Bebek maması bile marketlerde alarm takılıp satılır duruma gelmiş ise, ailelerin çocuk sayısında ekonomik durum sert etki göstermiştir. Ülke nüfusunun aynı kalması için kadın başına 2,1 doğum gerekiyor. Türkiye 2017 yılı itibari ile bu sınırın altına düşmüş ve artan nüfusu yabancılardan sağlamak noktasına gelmiştir" dedi.

Kahveci, Türkiye'de 22,4 milyon kayıtlı çalışan olduğunu ve bunun 5 milyonunun kamuda çalıştığını, 13,5 milyon kişinin de emekli maaşı aldığını ifade ederek şöyle devam etti:

"17,5 milyon çalışan; 5 milyon kamu çalışanının ve 13,6 milyon emeklinin maaşını karşılamak-üretmek zorunda kalıyor. Bu demektir ki; ülkemizde kamu istihdamı ile veya emekli sayısını artırarak kimse yarınımızı kurtarmamış olacaktır.

O nedenle daha önce bahsettiğim gibi; bugünü kurtaracak değil-bugünü feda ederek yarınımızı kurtaracak politikalara acil ihtiyacımız var.

Çocuklarımızın geleceğini kurtarmak-düşünmek durumundayız. Oysa bugün çocuklarımızın geleceğini satıyoruz.

Yarın yaşlı ve fakir bir ülke olacağız. Yaşlı olacağımız kesin lakin fakirlikten kurtuluş elimizde... Bugün vereceğimiz karar yarınımızı belirleyecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım