Karar yazarı İbrahim Kahveci: İsrail'in ihtiyaçlarını karşılamada dünyada 3. ülkeyiz

"Türkiye İhracatçılar Meclisi-TİM raporuna göre Türkiye İsrail’e mal satışında Çin ve ABD’den sonra gelen Almanya ile birlikte aynı seviyede ihracatta bulunuyor''

Gazeteci İbrahim Kahveci, Türk şirketlerini boykot ederek İsrail'i durduracağını zanneden bir kesim oluşturulduğunu belirterek, "Türkiye İhracatçılar Meclisi-TİM raporuna göre Türkiye İsrail’e mal satışında Çin ve ABD’den sonra gelen Almanya ile birlikte aynı seviyede ihracatta bulunuyor. Yani İsrail'in gereksinimlerini karşılamasında dünyada 3. ülkeyiz" diye yazdı.

Fransa'da, İngiltere'de sokakların dolup taştığını, İsrail yönetimine tepkiler olduğunu kaydeden Kahveci, "Biz ne yapıyoruz? Coca-Cola boykotu. Ya da Burger King boykotu... Bunlar isim hakkı ile çalışan Türk şirketleri fakat TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bile İsrail’e tepkiyi bu ürünleri menüden çıkartarak başaracağını sanıyor.

Ama İsrail’e özellikle bomba yapımında kullanılacak stratejik ürün satışlarında bir kısıtlama duydunuz mu? Orada yaptırım olarak güç ifade edecek herhangi bir ürün satışına kısıtlama geldi mi?" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

‘Kafasına sıkacaklar’ diyeni serbest bıraktılar
CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu
CHP’de AK Parti mikrobu çıktı
Birbirini tanımayan iki kişi aynı tetikçiyi azmettirip bir akademisyeni sebepsiz yere öldürtmüş
Türkiye Cumhuriyeti, 100 yaşını kutlarken kazanımlarını hızla kaybediyor