Karar yazarı İbrahim Kahveci: Kazanmadığımız parayı harcayarak yalancı baharı yaşadık

Kemerler sıkılacak, bu olmadan düzelemeyiz.

Kahveci, döviz kurundaki artışı değerlendirdiği yazısında, "Öncelikle bizim olmayan gelirle ithalatı besleyen tüketimi kısmamız gerekiyor. Kazanmadığımız parayı harcayarak yalancı baharı yaşadık. Fatura ödeme zamanı geldi... Kemerler sıkılacak, bu olmadan düzelemeyiz.

Kemer sıkmak için ucuz kredi artık olmayacak. Talep düşüşü bir süre sonra fiyatları stabil hale getirecek. Ama şimdilik alev sönmeden önce son harlanma yaşıyoruz. Keşke biraz daha kontrollü ve 1-1,5 aya yayılı olsaydı. Merkez Bankası 22 Haziran toplantısında bu ateşi söndürecek kararları almak zorunda. Aksi halde bu ateş her tarafı yakabilir" ifadelerini kullandı.

Sorunun daha hafif geçmesi için hak-hukuk-adalet gibi sembolleşen demokratik değerlere ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Kahveci, "Çünkü sadece yurtiçi kemer sıkarak tarladaki ateşi söndürürüz ama yeni ekim için dış sermaye de gerekiyor.

İşte o yabancı sermaye gelirken bu söylediğim değerleri de göz önüne alıyor. O nedenle ülkemizin kısa sürede sorunları çözmesi isteniyorsa herkesin bu ülkenin düzelmesine katkı vermesi gerekiyor. Bu iş öyle basit sloganlarla geçiştirilebilecek bir durum değil" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu
2028 Yılına kadar 1 milyar dolarlık bir değere ulaşacak!
9 Yıldır üretim yapan bir tekstil şirketi iflas etti!
Bankalara talimat verildi: Kredi kartı limitlerinin azaltılacağı iddiası gündeme geldi