Karar yazarı İbrahim Kahveci: Seçim sonrası fırtınası

Karar yazarı İbrahim Kahveci, seçim sonrası Türkiye'yi büyük sorunların beklediğini belirterek "Aslında herkes biliyor bu işin gitmeyeceğini. Herkes biliyor büyük fırtınanın geleceğini..." diye yazdı.

Kahveci, enflasyon ve dış ticaret açığının problem olarak kalmaya devam ettiğini vurgulayarak "Üretim-Yatırım-İstihdam-İhracat derken aslında bunlar yerine Tüketim ve İthalat politikası uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Artan ithalat nedeniyle döviz ihtiyacının birkaç ülkeden karşılandığını yazan Kahveci, "Dolayısı ile bu gidişle turizm ve müteahhitlik dışı yıllık ekstra dış kaynak ihtiyacımız 50 milyar dolar seviyelerine geliyor. Seçim sonrası ödenmek için şu anki döviz ihtiyacını da şeffaf olmayan bir şekilde Rusya’dan, BAE’den, S Arabistan’dan vs karşılıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

İki seçenek var

Seçim sonrası döviz ihtiyacının karşılanması için iki yol olacağını söyleyen İbrahim Kahveci, "İmkanı yok... O zaman iki seçenek var: Ya bu heterodoks denilen ne olduğu belli olmayan politikalar değişecek ve faizler artırılıp kemerler sıkılacak... Ya da....büyük yıkıma gideceğiz" diye yazdı.

Kahveci, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir yapının değer üretimi mümkün değil... Bu ortamda sadece domates ve hıyar üretebiliriz. Onları satabilmek için Putin’den ricada bulunuruz.

Bu yönetim ve yapısı bizleri giderek daha fakir edecektir. Süreç çok net: Değer üretmeyen, akla ve bilime dayalı politikalar yerine inanca dayalı hurafelerle yönetim zenginlik getirmez. Bu kesinkes doğru bir kuraldır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı rakamı açıkladı: Borç stoku 7 trilyon 492 milyar lirayı aştı!
Türkiye'nin en büyük teknoloji mağazasının iflas hikayesi: 200 mağaza kapandı!
Bu araçlar artık satışa sunulmayacak! Son tarih 7 Temmuz
Uzman, altın sahiplerine yönelik tuzak hakkında bilgi verdi: "Bu hafta içinde gerçekleşecek"
SSK ile Bağ-Kur emeklileri için maaş hesaplama sistemi değişti: Temmuz zamları buna göre yapılacak!