Karar yazarı Mehmet Ocaktan: AK Parti demek istiyor ki, özgürlükleri, insan haklarını askıya alan Çin modelini

"Çünkü demokrasinin, hukukun üstünlüğünün olmadığı, “Çin modeli” rüyalarının görüldüğü bir ülkede insanların hayat standartlarının yükselmesi de, güvende olmaları da mümkün değildir.

Gazeteci Mehmet Ocaktan, demokrasi-hukuk-ekonomi ekseninde yaşanan savrulmaların Türkiye'nin gittiği yol açısından "ibret verici" olduğunu belirterek, "Çünkü demokrasinin, hukukun üstünlüğünün olmadığı, “Çin modeli” rüyalarının görüldüğü bir ülkede insanların hayat standartlarının yükselmesi de, güvende olmaları da mümkün değildir.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Konseyi’nde Türkiye ile ilgili yaşananlar demokratik görünürlük açısından nereden nereye geldiğimizin en önemli göstergesidir. Avrupa Konseyi’nin kurucu ülkelerinden birisi olan Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarına adeta meydan okumasının dramatik sonuçları ortaya çıkmaya başladı." diye yazdı.

AKP'nin son 5 yıldaki antidemokratik icraatlarına bakıldığında, Çin'in model ülke olarak görülmesinin yadırgatıcı olmadığına işaret eden Ocaktan, "Yani AK Parti lisanı hal ile demek istiyor ki; artık bundan böyle AİHM’in hukuki kararlarını ve Avrupa’nın demokratik değerlerini değil, özgürlükleri, insan haklarını askıya alan ve ekonomide dünya devi olmaya başlayan Çin modelini örnek almaya hazırlanıyoruz…

Elbette bu da bir seçimdir, Türkiye’nin kapılarını demokratik dünyaya kapatıp ülkeyi 783 bin kilometre karelik bir hapishaneye dönüştürebiliriz.

Ama bilelim ki ‘ekonomide Çin modeli’ yüzyıl sonrası için bile bir hayaldir ve de çok başarısız bir hayal tacirliğidir…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!