Karar yazarı Mehmet Ocaktan: AK Parti'nin temel ilkelerine dönmeden başarı sağlaması da kaybetmekten kur

Ocaktan, AKP'nin "bizzat kendi koyduğu ve Türkiye’yi kucaklayan temel ilkelerine dönmeden başarılı olamayacağını ve kaybetmekten kurtulamayacağını" savundu.

Gazeteci Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginde kürsüye çıkarılan bir çocuğun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik "hain" demesine ilişkin olarak, "Çocukların kullanıldığı bir siyasi mücadelenin asla kazananı olmaz, sadece kaybedeni olur" dedi. 

Ocaktan, AKP'nin "bizzat kendi koyduğu ve Türkiye’yi kucaklayan temel ilkelerine dönmeden başarılı olamayacağını ve kaybetmekten kurtulamayacağını" savundu.

Ocaktan, şunları kaydetti:

"Eğer AK Parti 10 yaşındaki bir çocuğun muhalefete yönelik sözlerinden medet umar hale gelmişse vah ki vah… Birazcık olsun siyasi tecrübesi olan herkes bilir ki çocukların kullanıldığı bir siyasi mücadelenin asla kazananı olmaz, sadece kaybedeni olur…

Maalesef ülkenin ekonomik sorunlarına çözüm üretemeyen, zamları önleyemeyen, enflasyonu ve işsizliği düşüremeyen iktidar çaresiz kaldıkça çocukları ve dini değerleri siyaset pazarına sürerek çok dramatik görüntüler sergiliyor.

Biliyorum hiçbir komplekse kapılmadan toplumun bütün kesimlerini kucaklama özelliğini büyük ölçüde kaybeden AK Parti açısından bu tür eleştiriler son derece can sıkıcı. Ancak yine de tekrar tekrar hatırlatmakta yarar var; geçmişte hukuk ve demokrasi ekseninde başarı hikayeleri yazan AK Parti, bizzat kendi koyduğu ve de Türkiye’yi kucaklayan temel ilkelerine dönmeden başarı sağlaması da kaybetmekten kurtulması da asla mümkün değildir."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Işıkhan açıkladı: Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı
Yargıtay Başkanı 30'uncu turda da seçilemedi
Altınay Savunma Teknolojileri, F-16'lar İçin Çoklu Bomba Salan Sistemi Geliştiriyor
Şiddet İddialarına Savunma: TikTok Fenomeni 'Karagül'den Şok Açıklama
Kızılcık Şerbeti'nde Olay! Doğa ve Giray öpüştü!