Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Katil ilan ettiğimiz Suudi prensi kardeşimiz olarak kucaklıyoruz

"Hiç alınganlığa gerek yok, kabul edelim ki burası artık bilinen anlamıyla demokratik bir ülke olmadığı gibi adalet sistemi de bağımsızlığını yitirmiş bulunuyor''

Gazeteci Mehmet Ocaktan, Türkiye'ye gelecek olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a ilişkin olarak, "Dün gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ‘katili’ olarak ilan ettiğimiz Suudi prensi Selman’ı bugün 'kardeşimiz(!)' olarak kucaklıyoruz…" dedi. 

Ocaktan, "Hiç alınganlığa gerek yok, kabul edelim ki burası artık bilinen anlamıyla demokratik bir ülke olmadığı gibi adalet sistemi de bağımsızlığını yitirmiş bulunuyor. Bu konudaki en çarpıcı ve zirve niteliğindeki örnek, Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devredilmesidir" düşüncesini dile getirdi. 

Ocaktan, "Eğer anayasal demokrasinin hakim olduğu normal bir ülke olsaydık, üç yıl önce şeytanın bütün sıfatlarını layık gördüğümüz Prens Selman’ın Ankara’ya gelişi karşısında, gazeteler tıpkı cinayet sonrasında olduğu gibi yine benzer manşetler atar, sivil toplum örgütleri ayağa kalkar, protestolar sokaklara taşardı" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"