Karar yazarı Mehmet Ocaktan: ‘Öcalan’ı serbest bırakacaklar’ için de fetva alınmış mıdır?

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, "Cumhur İttifakı'nın muhalefeti itibarsızlaştırmak için hiçbir ahlâki ilkeyi dikkate almadan 'Bunlar Öcalan’ı serbest bırakacaklar' benzeri uçuk iddialardan medet umduğunu" belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “Kandil’in parlamentodaki temsilcileriyle kapalı kapılar ardında acaba Bay Bay Kemal ne görüştü?” şeklindeki sorusuna dikkat çeken Ocaktan, yazısında şunları kaydetti:

"Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu ülkede İmralı’yla da Kandil'le de gizli değil, açıktan ilişki kuran siyasi iktidardır. Çözüm sürecindeki ilişkileri ayrı bir paranteze alıyorum, zira o süreç silahların susması için iyi bir başlangıçtı ama ne yazık ki sonu gelmedi. O günlerdeki doğruları-yanlışları elbette eleştirebiliriz, bu son derece doğal.

Ama bir gerçek var ki 2019 yerel seçimleri öncesinde Kürtlerin oyunu alabilmek için Öcalan’ın mektubunu TRT’de okutan AK Parti iktidarıdır, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı TRT’de konuşturan da aynı iktidardır. Hal böyleyken iktidarın, Millet İttifakı’na dönüp 'Öcalan’ı serbest bırakacaklar' ithamını hangi yalanla izah etmek gerekir doğrusu bilemiyoruz…

Oysa herkes biliyor ki şu ana kadar Millet İttifakı’nın liderlerinden hiçbirinin dilinden Öcalan’ın serbest bırakılmasıyla ilgili bir tek cümle sadır olmuş değildir. Dolayısıyla iktidar bu ithamını isim ve tarih vererek izah etmek zorundadır. Aksi taktirde iktidar inandırıcılığını kaybedecektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor