Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Şapkadan son tavşan çıktı da ‘Nas’ ne olacak?

AK Parti iktidarı halka dövizlerini bozdurup paralarını faize yatırmalarını söylerken gerçekten ‘nasların gereklerine’ göre mi hareket ediyor, yoksa içine düştüğü çaresizlikten kurtulmak için ekonomik gerçeklere mi dönmeye çalışıyor?

Gazeteci Mehmet Ocaktan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara dövizlerini bozdurup, faize yatırmasına tavsiye ettiğini ve kur artışından farkı devletin karşılayacağının garantisini verdiğini belirterek, "Ekonomistler, faizlerin dövizle garanti altına alınma işleminin gizli bir faiz arttırımı olduğu ve aynı zamanda doların ekonomide temel bir belirleyici haline geldiği görüşündeler. Bu kararla Hazine’nin ağır bir yük altına sokulduğunu belirten ekonomistler, günün sonunda bu maceranın faturasını fakir halkın ödeyeceğine dikkat çekiyorlar. Bilindiği gibi 1970’li yıllarda da Dövize Çevrilebilir Mevduat (DÇM) uygulaması başlatılmış ve sonunda Türkiye 70 sente muhtaç hale getirilmişti" diye yazdı.

AKP'nin geçmişte yaşanan tecrübeleri yok sayarak, günü kurtarmak adına yeni bir macera hikâyesi yazdığına işaret eden Ocaktan, "Yeni bir macera başlarken herkesin merak ettiği soru şu; AK Parti iktidarı halka dövizlerini bozdurup paralarını faize yatırmalarını söylerken gerçekten ‘nasların gereklerine’ göre mi hareket ediyor, yoksa içine düştüğü çaresizlikten kurtulmak için ekonomik gerçeklere mi dönmeye çalışıyor?

Öyle anlaşılıyor ki “nas var, nas” sözü sadece dini siyasal mücadelenin bir aracı olarak kullanmaktan ibaretmiş. Kısacası iktidar demek istiyor ki “Evet nas var, lakin siz yine de paranızı faize yatırın, eğer dolar artarsa daha fazla faiz alacaksınız, bunu garanti ediyorum”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda yas: Bayraklar yarıya indirildi
"Bu 2 kent için kahroldum"
Esra Dermancıoğlu'ndan Cannes Eleştiri!
Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısı dinlenmedi, nüfus yaşlanıyor
Ilgım Apartmanı’nda 15 aydır ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var