Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Şarkıları yasaklayalım kimse nefes almasın!

"Şarkıları yasaklatmak için giyotin hazırlayanlara hatırlatalım, siz insanlığın hafızasında bir kir olarak kalacaksınız, lakin şarkılar size inat hep çalmaya devam edecek…"

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, konser yasaklarına ilişkin olarak, "Şarkıları yasaklatmak için giyotin hazırlayanlara hatırlatalım, siz insanlığın hafızasında bir kir olarak kalacaksınız, lakin şarkılar size inat hep çalmaya devam edecek…" yorumunu yaptı.

Ocaktan yazısında, "Bundan 10 yıl önce birileri AK Parti iktidarı döneminde konserlerin, şarkıların yasaklanacağını, insanların hiçbir hukuki gerekçe olmadan yıllarca hapislerde tutulacağını söyleseydi, bırakın inanmayı güler geçerdim. Maalesef son dönemde başlayan konser yasakları, farklılıklara tahammül edemeyen bazı engizisyoncu çevreleri heveslendirmiş bulunuyor. Daha önce birçok etkinliğin iptal edilmesi için hedef gösteren 'Müdafaa-i İslam Hareketi’ adlı oluşum ve Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası, bu kez de İran'ın 'Bob Dylan'ı olarak bilinen Mohsen Namjoo’nun 2-10 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de vermeyi planladığı beş konserin de iptal edilmesi için kampanya başlattı. Namjoo'nun hedef gösterilmesinin sebebi ise şarkılarında Kuran’dan bazı ayetleri tilavet etmesi." ifadesini kullandı. 

Ocaktan şunları kaydetti: 

"Şarkıları yasaklatmak için giyotin hazırlayanlara hatırlatalım, siz insanlığın hafızasında bir kir olarak kalacaksınız, lakin şarkılar size inat hep çalmaya devam edecek…"

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Seçil Erzan davasında yeni iddianame ortaya atıldı!
Ünlü Oyuncu Bensu Soral Fenalaştı! Hastaneye Kaldırıldı!
İliç Maden Kazası: TBMM Komisyonu İncelemelerde Bulunmak İçin Yola Çıkıyor
Elif Seda Keskin; “Türkiye’de Jolie Profil uygulamasına talebin artacağını düşünüyoruz”
AKP'li Turgut Altınok'un Belediye Borcu Yok Artık Dedirtti: Tam 1 Milyar 755 Milyon Lira!