Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Cumhur İttifakı’nın sabah akşam ‘kötücül HDP masalları’ anlatmasının hiçbir siyas

''TRT’ye Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşinin çıkarılması ve Öcalan’ın mektubunun okutulması, Türkiye’nin legal siyasi partisi olan HDP ile yan yana durmaktan öte bir şeydi''

Ocaktan, iktidarın 6'lı masayı dağıtmak ya da içeride nifak çıkartmak için yoğun bir gayret sarfettiğini belirterek, "Her gün HDP şeytanlaştırması özellikle AK Parti’nin, giderek zayıflayan Kürtlerle olan bağlarını tümden yok etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Kaldı ki AK Parti bir fırsatını bulsa HDP ile yan yana durmaktan asla çekinmeyecektir. Geçmişte bunun örneklerini gördük, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimi öncesinde TRT’ye Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşinin çıkarılması ve Öcalan’ın mektubunun okutulması, Türkiye’nin legal siyasi partisi olan HDP ile yan yana durmaktan öte bir şeydi..." diye yazdı.

AKP dahil hiçbir siyasi partinin HDP konusunda açık ve şeffaf bir tavır sergilemediğini savunan Ocaktan, "Özellikle iktidar cenahının HDP’ye vebalı muamelesi uygulamasının ne ahlaki ne de vicdani bir tarafı olabilir. Bu arada muhalefetin de cesur bir tavır sergileyememesinin altını çizmek gerekiyor. Ayrıca Kürtlerin oyunu almadan cumhurbaşkanlığını kazanmak da ülkeyi normalleştirmek de mümkün değildir." diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu
Özgür Özel, Erdoğan'a Sunduğu Dosyayı Açıkladı!
Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs günü Saraçhane'ye!