Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Sandığın gecikme maliyeti

"Türkiye’nin bugünlere dair fırsat maliyetinin faturasını göreceğiz''

Gazeteci Mustafa Karaalioğlu, yaşanan ekonomik tablonun sadece hayat pahalılığı ve geçim zorluğunu artırmadığını aynı zamanda gelecekten de eksilttiğini belirterek, "Türkiye’nin bugünlere dair fırsat maliyetinin faturasını göreceğiz. Daha şimdiden kur korumalı mevduatın Hazine’ye yükünü ölçebiliyoruz lakin problemimiz keşke bununla sınırlı olsa" diye yazdı.

Seçmenlerin ekonomiden şikayetçi olduğunu ve başkanlık sisteminden umudunu kestiğini kaydeden Karaalioğlu, "Sistemin fiilen uygulanmaya başladığı 2018’in Ocak ayında dolar 3.77’ydi, seçimin hemen ardından 4.81 oldu. Bir ara 18’i gördü, bugün ise 15’e doğru hareket halinde. Doların taşıdığı, büyüttüğü ve o yüzden kontrol edilemeyen enflasyon ise rekor üzerine rekor kırıyor. O günden bugüne kadar dövizi dizginlemek için bilinen 128 milyar dolar gitti ve kim bilir halen kaç milyar dolar heba ediliyor. Başkanlık, sadece hayatı pahalılaştıran değil kendisi de çok pahalı bir sistem…

Seçim ne zaman olur hâlâ muamma lakin yanlış politikalarla geçen her günün ürettiği maliyeti telafi etmek zor olacak, burası kesin" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor