'Karargah Rahatsız' haberini İbrahim Kalın mı işaret etti?

ABC Gazetesi/ Haber MerkeziHalk TV'de Oya Lale Özan Aslan'a konuk olan Şaban Sevinç Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın krize neden olan haberinin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından işaret edildiği iddiasında...

ABC Gazetesi/ Haber Merkezi

Halk TV'de Oya Lale Özan Aslan'a konuk olan Şaban Sevinç Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın krize neden olan haberinin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından işaret edildiği iddiasında bulundu. 

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, kendi imzasıyla gazetenin geçtiğimiz hafta cumartesi günkü nüshasındaki 'Karargâh Rahatsız' başlıklı haberi krize neden olmuştu.

'BEDEL ÖDEYECEKLER'

İktidar haberin ardından kendisne ayar verilmeye çalışıldığını öne sürmüş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'bu manşeti atanalar bedelini ödeyecekler' demişti. 

Binali Yıldırım'dan Karargah Rahatsız tepkisi;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'bedelini ödeyecekler' dedi; 

Peş peşe gelişen olayların ardından Hürriyet Gazetesi'nde de genel yayın yönetmenliği koltuğu Sedat Ergin'den Fikret Bila'ya devredilmişti.

Halk TV yayınına bağlanan Şaban Sevinç de habere ilişkin çok ciddi bir iddia ortaya attı. Sevinç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Hande Fırat'ı arayarak Genelkurmay Başkanlığı ile iletişim kurmasını istediği iddiasını ortaya attı.

İşte o anlar; 

İLK ABC YAZDI

Haber sonrası iktidarın darbe tehdidi olduğunu öne sürerek referandum öncesi 'mağduriyet edebiyatı' yapması akıllarda bir takım soru işaretleri bırakmıştı. Hande Fırat'ın iktidarla yakın ilişkileri olduğu bilinirken, böyle bir habere imza atması 'referandum için danışıklı dövüş mü?' şüphesi doğurmuştu.

ABC'NİN İLGİLİ HABERİ;

Öte yandan dün Tele1'de Merdan Yanardağ, Enver Aysever, Ayşenur Arslan ve Barış Pehlivan'ın programı Forum-Referanduma Doğru programında 'Hürriyet krizi' tartışılmış, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan Hande Fırat'ın haberi Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yapıldı iddiasında bulunmuştu. 

 

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İngiliz Kidby Çifti, 1924 Model Otomobilleriyle Dünya Turunda!
Seçil Erzan davasında yeni iddianame ortaya atıldı!
Ünlü Oyuncu Bensu Soral Fenalaştı! Hastaneye Kaldırıldı!
İliç Maden Kazası: TBMM Komisyonu İncelemelerde Bulunmak İçin Yola Çıkıyor
Elif Seda Keskin; “Türkiye’de Jolie Profil uygulamasına talebin artacağını düşünüyoruz”