Karasu açıkladı: “Kaleyi satan vatanı da satar”

Erzincan Şeker Fabrikası olan Sukkar Şeker Üretim AŞ, 2024-2025 kampanya döneminde Hafik Bölgesinde şeker pancarı üreticilerine pancar kotası tahsis edilmeyeceğini duyurdu.

CHP'nin Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Erzincan Şeker Fabrikası Sukkar Şeker Üretim A.Ş'nin Hafik Bölgesindeki şeker pancarı üreticilerine verilmeyeceğini açıkladığı pancar kotasına sert tepki gösterdi. Karasu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı göreve çağırarak, "Her fabrika bir kaledir" dediklerini, ancak satıldığını belirterek, "Ey yetkililer, üreticinin feryadını duyuyor musunuz? Şov yapmayı bırakın da çıkın iki çift laf edin! Kaleleri satan, vatanı da satar!" diye tepki gösterdi.

"HER FABRİKA BİR KALEDİR"

Erzincan Şeker Fabrikası, 2018'de Albayrak Grubu tarafından satın alınmış ve SUKKAR markasıyla şeker üretimine başlamıştı. Ancak, şirketin üretim taleplerini karşılayamayacağı gerekçesiyle Hafik bölgesine pancar kotası verilmeyeceği duyuruldu. Bu karara ilişkin olarak fabrika tarafından gönderilen SMS mesajında, şirketin kendi ekim sahalarına öncelik vermek zorunda olduğu belirtilerek üreticilere üzüntüyle bildirildi.

Karasu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Türkiye Şeker Fabrikaları'nı etiketlediği görüldü. Karasu, "Her fabrika bir kaledir" dediklerini ancak satıldığını ifade ederek, yetkilileri üreticinin sıkıntılarını duymaya ve çözüm üretmeye çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma