Kardeşimi Öldürdüler!" Rojin Kabaiş’in Abisi Servet’ten Şok Açıklama!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni, 18 gün kaybolduktan sonra Van Gölü’nde bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürerken, ailesi cinayet iddialarında bulundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (21), Diyarbakır’dan Van’a geldikten sonra 25 Eylül 2024’te yurda yerleşti. 27 Eylül günü, yurt yemekhanesinde yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrılan Rojin’in, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde telefonuyla ilgilendiği ve eşofmanlarıyla turnikeden geçtiği görüldü. Ancak 18 gün boyunca kaybolan Rojin’in cansız bedeni, 14 Ekim tarihinde Van Gölü kıyısında bulundu.

CANSIZ BEDENİNİ BULAN KİŞİ KİMDİR?

Rojin’in cansız bedeni, Mollakasım Mahallesi’ndeki bahçıvan arkadaşını ziyarete giden Mehmet Emin Ankay tarafından keşfedildi. Ankay, Van Gölü sahilinde bir karartı gördüğünde merak ederek yaklaşmış ve bunun bir ceset olduğunu fark etti. Olay yerine jandarma ekipleri çağrıldı ve yapılan incelemede cesedin kayıp Rojin Kabaiş’e ait olduğu belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin’in cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili duyuruyu sosyal medyadan yaparak, "Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

CİNAYET Mİ, BOĞULMA MI?

Rojin’in cansız bedeninin 20 kilometre uzaktaki bir sahilde bulunması, cinayet ihtimalini gündeme getirdi. Genç kızın kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için naaşı Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Rojin’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Diyarbakır’a gönderilecek ve Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilecektir.

KARDEŞİMİ ÖLDÜRDÜLER

Gazeteci Didem Arslan Yılmaz, Rojin’in bulunduğu yerin görüntülerini yayınlayarak, yurt ile bulunma yeri arasındaki mesafenin 20 kilometre olduğunu belirtti. Rojin’in abisi Servet, acı haberi canlı yayın sırasında aldığını ve kardeşinin sudan korktuğunu ifade etti. Servet’in "Kardeşimi öldürdüler" sözleri dikkat çekti. Van’da kaybolan ve cesedi 18 gün sonra gölde bulunan Rojin Kabaiş ile ilgili soruşturma devam ediyor. Rojin’in ölüm nedeni henüz netleşmiş değil ve bu durum gizemini koruyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.