Kargo Çalışanı Kılığında Geldi, 145 Bin TL'lik Fotoğraf Makinesini Kaptı Gitti!

Kağızman ilçesinde bir fotoğrafçı, 145 bin lira değerindeki fotoğraf makinesini, kargo görevlisi kılığına girmiş dolandırıcıya kaptırarak büyük bir mağduriyet yaşadı.

Kars’ın Kağızman ilçesinde fotoğrafçılık yapan 44 yaşındaki Atakan Çiftçi, 145 bin lira değerindeki fotoğraf makinesini dolandırıcıya kaptırdı. Olay, 9 Eylül 2024 tarihinde İstanbul’da meydana geldi. Çiftçi, ikinci el fotoğraf makinesini sosyal medyada satışa sundu ve alıcı olarak kendini "Onur" olarak tanıtan biriyle anlaştı. Makineyi, İstanbul’da yaşayan akrabası Savaş Köroğlu’nun işyerine gönderen Çiftçi, alıcının makineyi inceleyip ödeme yapacağına dair güvence verdi.

Makine 7 Eylül’de kargo ile Köroğlu’na gönderildi ve 9 Eylül’de Köroğlu, kargonun ulaştığını Çiftçi’ye bildirdi. Çiftçi, Onur'u arayarak kargonun geldiğini bildirdi ve Onur, makineyi bir gün sonra alacağını belirtti. Ancak, aynı gün saat 13.49’da, kargo kıyafetleri giymiş bir kişi Köroğlu’nun işyerine gelerek, "Evrak eksiği var" diyerek kargoyu aldı. Bu kişiye ne telefonla ne de iş yerinde ulaşılamadı. Çiftçi, dolandırıcılığın ardından büyük bir mağduriyet yaşadığını ve şikayetçi olduğunu belirtti.

Köroğlu’nun işyerindeki sekreter B.O., kargo çalışanı gibi davranan kişinin, "Kargonun kamyondan iniş tutanağı eksik, toplama şubesine götüreceğim" dediğini ve kargoyu teslim aldığını söyledi. Ancak, kargo çalışanı geri dönmedi. Köroğlu’nun ifadesine göre, kargo şirketiyle iletişime geçtiklerinde kargonun sistemde teslim edildi olarak göründüğünü ve bu kişinin kargo şirketinin çalışanı olmadığını öğrendiklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.