Kartal'da Kademeli Emeklilik Mitingi: 'Borçlu değil, alacaklıyız'

Kartal Meydanı'nda kademeli emeklilik talebiyle bir araya gelen işçi ve emekçiler, "Borçlu değil, alacaklıyız" diyerek seslerini yükseltti. Emeklilikte Adalet Derneği'nin çağrısıyla düzenlenen mitingde, daha adil bir emeklilik sistemi için eşitlik ve hak arayışı ön plana çıktı.

Kartal Meydanı, kademeli emeklilik talebiyle bir araya gelen işçi ve emekçilere ev sahipliği yaptı. Emeklilikte Adalet Derneği'nin (EMADDER) çağrısıyla düzenlenen mitingde, "Borçlu değil, alacaklıyız" sloganları yükseldi.

Emeklilik koşullarının iyileştirilmesini talep eden işçiler, "Emeklilik bir hayal olmamalı; bu bizim hakkımız," diyerek seslerini duyurdu. Bir katılımcı, sigorta girişindeki iki aylık gecikme nedeniyle emekliliğinin 17 yıl geciktiğini belirtti ve "Kademeli emeklilik istiyorum," dedi. Bir başka işçi, prim günlerini doldurmuş olmasına rağmen emekli olamamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Emeklilik yaşında düzenleme bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Evrensel’in haberine göre, katılımcılardan biri iktidarın emeklileri sosyal güvenlik sistemine yük olarak göstermeye çalıştığını söyleyerek, "Primlerimizi ödedik, yük değiliz," diyerek tepki gösterdi. Emek Partisi Milletvekili İskender Bayhan ise konuşmasında, "Ülkede yaşam süresi ortalama 74,5 yıl iken, emeklilik yaşını 70 yapmak hakkaniyetli değil," dedi.

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu da kademeli emekliliğin anayasal bir hak olduğunu vurgularken, "Dünyanın hiçbir yerinde emeklilikte bu kadar büyük bir fark yok," diyerek eşitlik ve adalet taleplerini yineledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.