Kas Ağrılarının Nedeni? Kas Ağrısı Neden Olur?

Eski mili sporculardan Kick boks Eğitmeni Kerem Çalışkan: Spor yaparken karşılaştığımız kas ağrıları sadece süt asitlerinden kaynaklanmıyor. Araştırmacılar kas kopmasının asıl sebebinin mikroskobik yırtıklar olduğunu söylüyor. Detaylar yazının devamında.

KAS AĞRILARININ SEBEBİ:

Onca ter döküyoruz yoruluyoruz salona gidip ağırlık çalışıyoruz spor yapıyoruz tabi bunlar cezasız kalmıyor her yanımız tutuluyor.

Peki nedir bu kas tutulması aslında buna yıllardır açıklama olarak getirilen kaslardaki parçalanmadan kalan süt asidenin aşırı miktarda birikerek bu ağrıya sebeb olduğu.

Oysa bu yanlış diyor bazı bilimciler bir kaç yıldır başka bir biçimde açıklıyor bu konuyu. Bir kasınızı kastığınızda bu kasınız kısalır ancak bu aslında mikroskobik düzekde milyonlarca kasılmanın bir toplamıdır. Kasılan bu en küçük birimler sarkomerlerdir kas lifleri onlardan oluşur bu sarkomerler kasıldıklarında bir milimetrenin binde birinden daha az kısalırlar ama çok sayıda olduklarından kolumuzu oynatabilir veya ağırlık kaldırabiliriz. Burda sarkomerler de aşırı gerilmeden dolayı oluşan yırtıklar oluşur. İşte canımızı acıtan bu yani kas tutulması kaslarımızın mikroskobik boyutlarda yaralanması demektir. Ne yapılabilir peki spor yapmadan önce iyice gerilip ısınmakmı gerek.Araştırmalara göre bunun pek faydası yok peki ya acının üstüne gidip antrenmanamı devam etmeliyiz "tamamen yalnış.!!" Pek çabuk iyileşmicek yaralanmalar ortaya çıkabilir masajda fayda etmiyor öyleyse kas tutulması geçene kadar sabretmekten başka çağreniz yok ama tutulma geçince daha çok kas lifiniz olucak.


Bir başka değişle: "NO PAIN NO GAIN"
Canınız yanacakki gelişesiniz.!

Kerem Çalışkan

Sağlık Haberleri

Araştırma: Türkiye'de kadınların yüzde 60'ı düzenli sağlık kontrolüne gitmiyor!
Beyin sisi yaşamı nasıl etkiliyor? Beyin Sisi deyip geçmeyin!
İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler