Kasırga sırasında köpeğini terk eden adam tutuklandı

Milton Kasırgası sırasında köpeğini sel sularında bir direğe bağladığı iddiasıyla bir kişi, hayvan zulmüyle suçlanıyor. Köpek, Florida'da kurtarıldı ve olayın görüntüleri milyonlarca kez izlendi. Sahibi Giovanny Garcia, suçlu bulunursa beş yıla kadar hapis cezası alabilir.

Milton Kasırgası sırasında köpeğini sel sularında bir direğe bağladığı iddia edilen bir kişi, ağırlaştırılmış hayvan zulmüyle suçlanıyor. Florida'da, 9 Ekim'de bir otoyol yakınında karayolları devriyesi tarafından kurtarılan köpek, internette büyük yankı uyandırdı.

Olayın görüntüleri 12 milyondan fazla kez izlendi ve videoda köpeğin, göğsüne kadar gelen suyun içinde tel örgülerin yanında durduğu görüldü. Eyalet karayolu güvenliği birimi, köpeğin sahibi Giovanny Aldama Garcia'nın pazartesi günü tutuklandığını açıkladı.

İddialara göre, 23 yaşındaki Garcia, fırtına nedeniyle Florida'dan ayrılırken köpeğe bakacak kimseyi bulamadığı için Jumbo adını verdiği köpeğini terk etti. Suçlu bulunması halinde Garcia, beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Florida Valisi Ron DeSantis, köpeğin kurtaran memurun anısına "Trooper" olarak yeniden adlandırılacağını ve sahiplendirileceğini duyurdu. DeSantis, "Bir köpeği fırtınada dışarıda bırakamazsınız, bu kabul edilemez" diyerek durumu eleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.