Kasırganın peşinden North Carolina'da 92 kişi hala kayıp!

North Carolina Valisi Roy Cooper, Helene Kasırgası'nın ardından eyalette hala 92 kayıp olduğunu ve 100'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kasırga, Florida'dan başlayarak Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee'yi etkiledi.

North Carolina Valisi Roy Cooper, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık üç hafta önce eyaleti etkileyen Helene Kasırgası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cooper, yerel yetkililer ve Ulusal Muhafızların arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. 

Kasırganın ardından eyalette hala 92 kişinin kayıp olduğunu belirten Cooper, bu sayının ilerleyen günlerde artabileceğini ifade etti. Helene Kasırgası nedeniyle North Carolina'da 100'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

HELENE KASIRGASI


ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Helene Kasırgası'nın 26 Eylül'de Florida eyaletinin kuzeybatı kıyılarını ortalama 225 kilometre hızla vurduğunu bildirdi. Kasırga, hızla Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee'yi de etkisi altına aldı.

Florida'da 1,2 milyondan fazla, Georgia'da 1 milyon, South Carolina'da 1,3 milyon ve North Carolina'da ise 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden, Florida ve North Carolina'da "afet durumu" ilan ederek, kasırgadan etkilenenler için federal yardım talimatı verdi. Helene Kasırgası'nın neden olduğu afetlerde toplamda 230'dan fazla kişi hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.